avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii fiscale persoane inregistrate ca zilieri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii fiscale persoane inregistrate ca zilieri

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati ca sa ajut la randul meu un prieten. Pana in ultima saptamana din ianuarie 2016 era persoana fara venit. In ultima saptamana din ianuarie a gasit o munca ce este cotata ca munca de zilier. Pentru suma pe care trebuie sa o incaseze pentru ianuarie i s-a retinut deja 16% impozit.
Va rog sa-mi spuneti ce obligatii fiscal mai el are acum, conform noului cod fiscal. Ce declaratii fiscale trebuie sa depuna, pana cand, si ce obligatii de plata are? Ma refer la cele obligatorii.
Pana acum la sanatate figura ca si coasigurat al sotiei sale. Ce trebuie sa faca acum, conform noului cod fiscal?
Prietenul nostru este o persoana decenta, vrea sa plateasca toate obligatiile care decurg din munca pe care o face acum, dar mi-a spus ca este convins ca va ramane fara bani daca va trebui sa plateasca si CAS si CASS si cine stie ce altceva mai este in noul cod fiscal.Nu am auzit pana acum sa dea cineva explicatii publice privind situatia zilierilor, de aceea va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Giorgina, utilizator

Alte discuții în legătură

Cass contract zilieri Giorgina Giorgina Buna dimineata, S-au facut atat de multe modificari si au existat atat de multe discutii pe marginea subiectului CASS, incat nu ma mai descurc si va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Cass persoane fara venituri rcorinat rcorinat Noul cod fiscal a intrat in vigoare la 1 ian 2016, si sunt supuse platii CASS si persoanele fara venituri, care nu se incadreaza in categoriile exceptate. Pe 4 ... (vezi toată discuția)
Contributie cjas eukyra1 eukyra1 buna ziua, as dori sa intreb,daca din ianuarie 2016,sunt somer fara indemnizatie(mi s-a incheiat perioada de 1 an),trebuie sa platesc contribuitie la casa de ... (vezi toată discuția)