avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Doamna e o tragedie ce povestiti. Ar induiosa un strain, nu un parinte, un trecator pe strada, nu un asa-zis tata! Ce va mai poate face sa insitati sa trimitei copilul la tata, cand copilul e batut si infometat acolo? Ce va opreste sa faceti acelui om plangere penala pentru rele tratamente aplicate ninorului? Unde vreti sa lasati lucrurile sa ajunga?
Eu nu pun aceste intrebari pentru a va cere socoteala sau a va judeca. N-am niciun drept in acest sens. Vi le pun invitandu-va sa vi le puneti singura si gasiti raspunsurile inlauntrul propriei minti, suflet si constiinta.
aveti dreptate stimata doamna, traiesc un cosmar, m am saturat si daca nu mi as fi dorit din tot sufletul sa fiu mama si sa imi cresc puiul as fi fugit in lume fara sa ma uit inapoi pentru ca uneori simt ca nu mai pot !!

nu pot merge la politie pentru ca daca nu am martori nu fac nimic , am 4 certificate de la inml insa am fost nevoita sa retrag plangerea pentru ca am fost santajata ca ii va face rau copilului si nu il voi mai gasi niciodata .. la restul plangerilor ne avand martor inafara celui mic s au clasat ..

copilul povesteste totul, este foarte destept merge la sah pentru ca a cerut el nu pentru ca i am impus eu, ii place sportul si este un copil cu mult peste varsta pe care o are si asta a fost stabilit de catre psihologii gradinitei inainte de a fi inscris la scoala..

tatal spune ca cel mic minte, ca eu il invat tot ce spune , ca este un tata bun si ca se poarta frumos cu cel mic insa l am prins ca minte de nenumarate ori ..

de ex: o data cel mic a mers la tata si acesta l a dus la niste rude unde cel mic s a simtit bine .. atat de bine incat a vrut sa mai stea un pic desi tatal ii spunea ca este ora sa fie adus acasa .. bineinteles ca tatal a zis ca "vezi ca se simte bine la mine asa de bine ca nu mai vroia acasa .. la care cel mic ii spune tare si raspicat ... ba nu este adevarat .,.am vrut sa vin acasa la mami meu dar ma simteam bine ca nu ma certai ,,,

nu insist sa mai mearga la tata tocmai de aceea pornesc un proces pentru schimbarea programului de vizita ins aimi este teama ca tatal va face tot ce poate sa ma bage in sapa de lemn executandu ma si lasandu ne pe strazi asa cum ameninta ,,,
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
brokenangel, utilizator
broken, insist: joaca-ti cartea, si la AV, si la Instanta. Nu conteaza cati suntem pe aici si ce parari avem. Daca te plangi de Romanica, ne palngem si noi de 10 ori mai mult. Daca te plangi de psiholog, de tata, de legi, de juzi...e mai complicat. DGASPCul te-a chemat in judecata ca parata. Ti-a dat calitate procesuala. Puteai sa o exploatezi... Pana la urma e un site juridic si nu unul compasional.
proastasatului, in actuala conjunctura sociala, orice femeie care balacareste pe tatal copilului ei trebuie privita cu circumspectia lipsei acute sau cronice de discernamant.
Proastasatului, paradoxul discursului dvoastra, confirmabil de altfel si de catre Martonze, este ca tatal ala rau care a castigat 45000lei si mai are si o actiune DGASPC de decadere din drepturi a mamei, chiar si-a "refacut viata". Are un job bun, o nevasta mai tanara si ma inteleapta etc etc. Asta cu mama si-a luat un atarnator de nurii ei mai mult sau mai putin incercati, e nerelevant. E doar o sordida explicatie a a unui compromis sordid.
Bre, cucoana! Un tata adevarat poate ca nu e in stare sa-si "refaca viata"! Dar e in stare sa moara ptr copilul lui. Ceea ce matale, la fel de evident, nu esti!

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)