avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament la modul general
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament la modul general

Pot sa fac testament la modul general, fara sa scriu ce proprietati vreau sa las in urma, (nu am actele si nu stiu ce proprietati detin) ci sa scriu ceva de genul
"Vreau sa las totul lui x-uleasca" ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:41, 10 Februarie 2016
Buna seara!

Art.1055 din noul Cod civil stabileste urmatoarele:
"Legatul universal este dispoziţia testamentară care conferă uneia sau mai multor persoane vocaţie la întreaga moştenire".

In considerarea acestei dispozitii legale, nimic nu va impiedica sa intocmiti un testament care sa cuprinda un asemenea legat.

Toate cele bune!

Iacob Buga
E posibil sa intocmesc un legat universal fara ca persoana sa fie de fata? Ce documente ale persoanei imi trebuiesc?
Da, este posibil. Veți putea dispune de bunurile dvs, de întreaga moștenire rămasă la momentul decesului dvs, în favoarea unei anumite persoane.
Buna ziua!

Nu aveti nevoie de vreun document al respectivei persoane. Trebuie sa indicati in cuprinsul testamentului elementele care sa permita identificarea acesteia: nume, prenume, C.N.P., domiciliu etc.

Toate cele bune!

Iacob Buga
Doar nume, prenume, cnp si domiciliu?
Pentru ca vreau sa las un act de succesiune unei persoane fara ca aceasta sa stie deocamdata si trebuie sa stiu exact ce date trebuie sa duc la notar.
De asemenea, e valabil actul de succesiune daca persoana nu ma cunoaste?

Alte discuții în legătură

Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)
Testament cu prevederi interpretabile marius_cerbu marius_cerbu Am depus o cerere de despagubire conform legii 10, in anul 2001.Dupa 7 ani in care dosarul a trecut prin mainile multor comisii si era pregatit spre a fi ... (vezi toată discuția)