avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentar decedat

O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si sotului nepoatei (menționați expres in testament). Sotul nepoatei a decedat acum cativa ani iar persoana care a lasat testamentul a decedat de curand. Cui se impart bunurile?
Cel mai recent răspuns: xyz-xyz , utilizator 15:00, 17 Aprilie 2017
Cel ce vine la suucesiune prin reprezentarea nepoatei.
Nepoata e în viata, iar reprezentarea succesorala nu are aplicabilitate în materia moştenirii testamentare.


Daca in testament exista mai multi legatari, legatele lor raman valabile si neafectate de caducitate in cazul in care unul dintre ei decedeaza.
De la notariat ni s-a zis ca nepoata dobandeste 50% iar restul, pe care normal l-ar fi mostenit soțul ei, se imparte fratilor
Pai nepoata mosteneste ce/?cat i s-a lăsat ei prin testament.
Păcat ca decedata nu a refăcut testamentul după ce a murit soțul nepoatei.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de cum a fost intocmit testamentul.
Daca sotii au fost instituiti legatari universali, caducitatea legatului in privinta unuia dintre ei va profita celuilat legatar universal, nu mostenitorilor legali. ( spre exemplu : las intraga mea avere lui x si lui y, desemnandu-i legatari universali)
Daca sotii au fost instituiti legatari cu titlu univeral, precizandu-se cotele fiecaruia, caducitatea legatului in privinta unuia dintre legatari va profita mostenitorilor legali.( spre exemplu: las jumatate din averea mea lui x si jumatate lui y, desemnandu-i legatari cu titlu universal)

Alte discuții în legătură

Buna ziua, exista un testament olograf pentru 2 nepoti;unul din ... stefan7002 stefan7002 Buna ziua, Exista un testament olograf pentru 2 nepoti;unul din ei a decedat inaintea testorului;ce se intimpla cu partea lui? revine mostenitorilor celui ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)