avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat de grav este: Functionar public care accepta un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat de grav este: Functionar public care accepta un document modificat (ulterior denuntat ca fals)

La biroul unui functionar public din primarie se prezinta o persoana cu o copie xerox document vizibil modificat prin acoperirea unui nume cu un alt nume. Functionarul public accepta actul in copie xerox si il ataseaza la un dosar pentru retrocedare teren agricol. In baza acestui act cel ce a prezentat si adus actul modificat primeste terenul agricol. Dupa ceva timp se afla de catre autoritati,politie si parchet. Faptele sun prescrise pentru ca sau comis acum 12 ani .In anul 2015 o persoana merge si atrage atentia scris functionarului public si cere anularea actului. Functionarul public se face ca ploua si o lasa moarta
Ce se poate intampla acum ? Daca a intrat parchetul peste functionar cat si peste cel ce la prezentat si obtinut teren? In cel mai rau caz
Cel mai recent răspuns: telecomanda , utilizator 12:49, 13 Februarie 2016
Poate sa se constate existenta infractiunii de fals si uz de fals pentru cel ce a prezentat documentul si de uz de fals si exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă sau rea credinţă pentru functionarul public.
Vezi
- Codul Penal si
- Legea Nr. 78/08.05.2000, cu modif si complet.ult.
Raspunderea penala se poate prescrie ceea ce insa nu atrage totodata si prescriptia simultana a raspunderii civile delictuiale si deci ramanera in vigoare a consecintelor civile.
In principiu, raspunderea civila delictuiala are alte termene de prescriptie decat cea penala.
Multumesc pentru raspuns !nBa mai mult sa solicitat scris functionarului public (secretarului) din primarie sa denunte de indata organelor de urmarire penala (raspunsul comisiei locale fond funciar) Totul a fost legal desii au avut si au pe birourile lor actul modificat prin suprapunere de nume.n Sa solicitat scris Prefecturii -Corpului de control si comisiei judetene de fond funciar sa verifice si sa anunte orgenele judiciare. Prefectura a efectuat control- Raspunsul a fost : Nu facem expertize grafologice. Nu anuntam organele de cercetare penala. Nu deschidem actiune in instanta pentru anulare titlu de propietate- nDesii legea 78/2000 art.23
Mare dreptate aveti dle Expert judiciar.
Multumesc



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act suspect ca fiind fals nu este denuntat - comisia de fond funciar refuza sa anunte politia cornaca cornaca Se poate reconstitui dreptul de proprietate asupra terenurilor ( legea 18/1991 ) Cu un act,document Registrul Agricol anii 1948- 1952 care contine modificari ... (vezi toată discuția)
Prefectul prin actiunea sa in instanta induce in eroare instanta de judecata, ascunde falsuri, vanzare de terenuri cu acte false. instanta executa in tocmai indicatiile mincinoase ale prefectului soparla62 soparla62 Prefectul unui judet a sesizat instanta de judecata inaintand o cerere de chemare in judecata privind nulitatea totala a unui titlu de proprietate. Acestea in ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere fals, uz de fals si abuz in serviciu Rmilitaru Rmilitaru Am dat in judecata primaria si beneficiarul, cerand constatarea nelegalitatii unei autorizatii de construire, emise in 2006; la proces, in martie 2008, ... (vezi toată discuția)