Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda este obligatorie in caz de accident rutier?

Buna seara tuturor. O persoana apropiata mie (lucreaza pe taxi) a facut astazi accident, i s-a ridicat permisul,si i s-a dat o amenda de 300 de lei. Intrebarea mea este daca e obligatoriu ca amenda sa fie platita in maxim 24 de ore, si daca in caz de neplata ei, respectivul poate avea probleme la ridicarea permisului(peste 2 luni),cu alte cuvinte, atunci cand se va duce sa isi ridice permisul, se cere vreo dovada ca a platit amenda?....de asemenea, daca nu sunt victime,decat rani usoare ce nu necesita spitaizare, i se poate intocmi dosar penal?
Cel mai recent răspuns: serena91 , utilizator 00:21, 15 Februarie 2016
Din pacate, de la o vreme, respectarea legilor este obligatorie si in Romania.
Neplata in 24 ore, 1/2 din suma - nici o problema.
O plateste intreaga la termenul stabilit in P-V.
Permisul nu se inapoiaza fara dovada platii amenzii.
Noul Cod Rutier 2015 prevede suspendarea permisului auto in urma neplatii amenzilor de circulatie.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto suspendat pe o perioada nedeterminata Adrian301993 Adrian301993 Mi sa retinut permisu pe data de 14 ianuarie 2018 pe o perioada nedeteminata...(permisu a fost retinut pentru un accident cu un biciclist si nu m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Permis auto retinut in portugalia roavo roavo Buna ! Va cer cu respect sa ma sfatui-ti cum sa procedez, numai legal, sa ies cu bine din situatia in care ma gasesc mai bine de doua luni , mai precis din ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pt numere expirate M.miha M.miha am o ruda apropiata care zilele trecute a avut un accident de circulatie cu avarii destul de mari dar fara raniti sau victime ,in care nu ea a fost vinovata . ... (vezi toată discuția)