avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Nelamurire la impozit cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Nelamurire la impozit cladire

Buna ziua!Am o nelamurire in legatura cu impozitul majorat pe cladire.Am o intreprindere individuala,cu sediul firmei declarat la mine in casa,dar acest sediu il folosesc doar pentru corespondenta,nu deduc cheltuieli,punctul de lucru il am in alta parte.Am depus la finante actele necesare,am specificat ca locuinta este doar ptr.corespondenta,am alaturat certificat de constatator in care este inregistrat punctul de lucru plus declaratia depusa la finante in care este inregistrat punctul de lucru,si totusi mi s-a calculat un impozit dublu fata de anul precedent.Este corect calculul?casa a depasit 40 de ani.beneficiez de reducerea de 10%?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:35, 16 Februarie 2016
vezi:
www.avocatnet.ro/content/for...

Valoarea impozabilă a cladirii este ajustată în funcție de următoarele criterii:
– rangul localității și zona în care este amplasată clădirea, prin înmulțirea cu un coeficient de corecție;
– anul finalizării construcției: cu 50% pentru clădirea cu o vechime de peste 100 de ani, cu 30% dacă are o vechime între 50-100 ani, inclusiv și cu 10% dacă are o vechime între 30 și 50 de ani, inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire veche paiudaniela paiudaniela Am auzit ca pentru cladirile mai vechi de 50 de ani impozitul pe cladiri se reduce.Ma intereseaza daca e adevarat si ce ar trebui sa fac eu ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Impozitare constructie noua pers.fizica popromeo popromeo Bloc construit , receptionat si intabulat. Destinatie :Imobil multifunctional La declararea imobilului la fisc si calculul valorii de impozitare apar ... (vezi toată discuția)