avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obigatia vecinului pentru intretinerea gardului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obigatia vecinului pentru intretinerea gardului

Buna seara.As vrea sa stiu daca vecinul are vreo obligatie de a intretine gardul care ne desparte, acest gard fiind din lemn este foarte vechi si ponosit. Gardul este in intregime construit de parinti mei, vecini neavind nici o contributie la construirea lui. Am discutat cu ei si le,am propus sa reparam gardul impreuns dar ei nu vor si pace.Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Prodeanu , utilizator 10:55, 17 Februarie 2016
Daca gardul este construit de parintii Dvs. este de presupus ca va apartine in totalitate si deasemenea ca el este construit exclusiv pe terenul Dvs.
In acest caz, dreptul si obligatia de a-l intretine va revin integral Dvs.
da asa este nare nici o obligatie doar normal ar trebuii sa contribuie si ei cu ceva ,dar daca nar avea posibilitati cel mai bine e sa il faci tu fara alte scandaluri
să zicem că legal așa ar fi, nu are nici o obligație, (deși eu nu cred acest lucru), dar ce să facem în acest caz cînd la degradarea gardului a contribuit nu doar timpul ci și vecinul. L egile lui Pește și ale lui Papură Vodă. Uni cu munca și alți cu lunca, adică cu legile care îl apără și care nu,i dau nici o obigație de a întreține hotarul, adică gardul construit de alții. Ce pot face, atunci cînd orătăniile vecinului îmi ,,fiolează,, ograda iar eu privesc cu neputință că vecinul nu are nici o obligație de a aduce o îmbunătățire la gard. Dacă ,i,am reținut găina care a intrat la mine în curte m,a reclamat la poliție iar d-nul polițist m,a acuzat de furt.Păi întreb și eu: în ce țară trăim domnilor și ce legi sunt astea?.
Domnul spyke_florin, posibilității are destule și încă ce posibilității, dar e rea voință, se bazează pe alte principii și bănuesc că și pe relații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainii vecinilor pe proprietatea mea ised8u ised8u Buna seara. De curand m-am mutat intr-o casa, dintr-o zona rurala, suburbie a unui oras mare. Un vecin de al meu(casa lui e la vreo 100 de m) are 2 caini ... (vezi toată discuția)
Vecin parsiv lazer_454 lazer_454 buna ziua.eram intr-o situatie mai dificila si acum este mai bine. in urma cu 4 ani vecinu a sudat bolta de gard pe o lungime de 10 m cu acordul lui tata care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! :) as dori sa intreb daca, parintii mei, in anul ... Marell Marell Marell Marell Buna ziua!! :) As dori sa intreb daca, parintii mei, in anul 1990 au cumparat o mica portiune de teren de la unchiul meu vecin pentru extindere casa de locuit, ... (vezi toată discuția)