avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere recurs civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere recurs civil

Buna ziua, in speranta ca am gasit categoria forumului corecta, va rog sa ma ajutati in numele unei persoane, ce act, cerere ar trebui sa completeze pentru a face recurs la procesul de divort din cauza neprezentari la termenul dat.

va pot explica mai pe larg sa ma puteti intelege mai usor, sotul cetatean roman muncitor in strainatate, sotia cetatean polonez cu resedinta in romania, au locuit impreuna timp de 4 ani, iar dupa 2 ani a urmat si un copil,
dupa care s-au separat (motivul exact nu il cunosc) dupa care s-au depus actele pentru divort, la mediator din ce am inteles, dupa care s-au prezentat la tribunal, in urma prezentei, a urmat si vizita asistentului social pentru a vedea in ce conditii locuieste copilul, totul bine pana aici, insa din ce am inteles i s-a spus persoanei pe cale verbala data la care trebuie sa se prezinte din nou la proces, din pacate persoana in cauza a uitat, si a primit o scrisoare precum ca procesul este inchis in urma neprezentari, iar acum persoana (sotia) in cauza doreste sa faca recurs insa nu cunoaste foarte bine legile romaniei, ceea ce vrem sa aflam aici este, ce act anume este nevoie pentru a putea face recurs si a duce la bun sfarsit acest proces ?
daca ceva nu se intelege, pot reveni cu raspunsuri cu placere,

va multumesc anticipat, si sper sa ma puteti ajuta,

o zi cat mai placuta.
Cel mai recent răspuns: Constantin2016 , utilizator 12:21, 17 Februarie 2016
Cererea de divort s-a respins ca nesustinuta din cauza absentei reclamantului si nu exista o cale de atac pentru aceasta. Daca in continuare se doreste divortul, trebuie introdusa din nou o cerere.
va multumesc foarte mult pentru raspunsul primit,

va doresc o zi cat mai placuta.
revin pe acelasi subiect cu urmatoarele informatii, cererea de divort a fost depusa in instanta de mediator, neprezentarea vine din partea paratei, iar din ce mi-a spus ( parata) cineva de la judecatoria respectiva i-a confirmat telefonic ca trebuie sa faca recurs, acum intrebarea mea este, unde pot gasi aceasta cerere de recurs ? precizez ca parata este de nationalitate polona, si tot ce are nevoie este sa stie cum sa formuleze acest document oficial fie scris de mana, fie redactat si completat.

va multumesc frumos si imi cer scuze daca nu am folosit o descriere mai buna asupra situatiei ,

o zi cat mai frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Divort in caz de neprezentare AndreeaAndrada AndreeaAndrada Un divort se poate pronunta daca paratul lipseste? Este o situatie mai speciala ( mentionez ca nu este o eroare in denumirele folosite, reclamant, parat). In ... (vezi toată discuția)
Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)