avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la indemnizatia de somaj

Buna ziua. O persoana care este angajata la un SRL si i se desfiinteaza postul pe care este angajata are dreptul la indemnizatia de somaj daca in acelasi timp are si un PFI inregistrat la ANAF ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 17 Februarie 2016
Ar trebui sa puneti intrebarea la ANOFM - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, email: anofm@anofm.ro , deoarece legea nu se refera la PFI cand permite cumulul indemnizatiei de somaj venituri din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta - 500 lei -.

Norme de aplicare a legii 76/2002
art.15
.....
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege:
a) activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii;

b) exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale;
c) exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de catre zilieri;
d) activitati desfasurate de persoane fizice in urma carora se realizeaza venituri din agricultura, silvicultura sau piscicultura conform art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) activitati in urma carora se realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor conform art. 61 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj simultana acordarii pensiei de urmas? IonMihalcea IonMihalcea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate acorda simultan si pensie de urmas si ajutor de somaj? Mentionez ca eu imi voi finaliza studiile in luna iulie, ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie somaj felicia_albu@hotmail.com felicia_albu@hotmail.com daca sunt in somaj pot sa fiu presedinte de circumscriptie electorala in perioada alegerilor , sau trebuie sa-mi suspend indemnizatia de somaj =D> (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie somaj (anofm) carmen2011 carmen2011 Buna ziua, sunt in somaj din iunie 2015. Astazi 24.03.2016 mi-a fost oprit carnetul de somaj de catre reprezentantul ANOFM cu explicatia verbala cum ca trebuie ... (vezi toată discuția)