avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bilet de voie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bilet de voie

Este legal ca orele dintr-un bilet de voie sa fie trecute automat la cocediu fara salar?Eu ca angajat ce trebuie sa fac sa anulez decizia interna data de firma unde lucrez?Cui trebuie sa ma adresez?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:12, 21 Februarie 2016
Invoirea nu este acelasi lucru cu concediul fara plata, chiar daca poate avea aceleasi efecte.

In practica, in baza principiului libertatii de vointa a partilor contractante, fara a exista o reglementare legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu cu plata sau fara plata salariului.
Invoirea reprezinta aprobarea ce se acorda de catre angajator unui salariat de a lipsi de la programul normal de lucru pentru diverse motive.

Durata maxima a unei invoiri trebuie sa fie reglementata in Reg.Intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet de voie pvsilviu pvsilviu Buna ziua, Este biletul de voie o forma legala intre cele doua parti (angajator si angajat), sau doar o intelegere amiabila? Poate avea, ca si consecinte, ... (vezi toată discuția)
Invoire str8 str8 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie ... (vezi toată discuția)
Salariat cu cim 8 ore/zi vrea sa lucreze 4 ore/zi fara schimare norma matei11 matei11 Buna ziua Un Asociat intr-o firma are CIM program de 8 ore/zi si urmeaza niste cursuri de 4 ore /zi dar nu pe domeniul societatii. El nu vrea sa-si modifice ... (vezi toată discuția)