avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Compatibilitate statut de administrator cu Concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Compatibilitate statut de administrator cu Concediul de crestere copil

Buna ziua,

Sunt administrator si asociat unic la unei societati comercile si sunt angajata cu contract de munca in functia de manager. In luna iunie 2016 urmeaza sa nasc si sa intru in concediu de crestere copil. As dori sa stiu daca pot ramane in continuare administrator si asociat unic al societatii, suspendand doar contractul de munca pe perioada concediului de crestere a copilului. Daca pot ramane administrator, pot semna acte, facturi etc? Se pot repartiza dividende pe perioada concediului, avand in vedere ca acestea nu se iau in considerare la calcului indemnizatiei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 9 Martie 2016
1. Daca nu primiti salariu in calitate de administrator puteti pastra functia si sa desfasurati si activitate.

2. De asemenea puteti pastra calitatea de asociat si sa primiti si dividende deoarece dividendele nu sunt asimilate veniturilor din salarii, se presupune ca ele se reinvestesc.
Daca calitatea de administrator o aveti in baza actului constitutiv, atunci aceasta calitate este compatibila cu CCC.

Daca da, atunci puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit de pana la maxim 3000 lei pe an calendaristic, in calitate de administrator.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
anca332 a scris:
Sunt administrator si asociat unic la unei societati comercile si sunt angajata cu contract de munca in functia de manager.


Deci are contract individual de munca (CIM) in calitate de manager nu de administrator.
Asa este, am calitatea de administrator in baza actului constitutiv, iar in baza contractului de munca am calitatea de manager.
Deci pot desfasura activitate si pot primi si dividende.
Am inteles corect, da?
Va multumesc mult pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru asociat srl carin carin Poate o persoana aflata in concediu pentru cresterea copilului sa devina asociat la un srl fara a pirde indemnizatia si drepturile aferente? (vezi toată discuția)
Administrator srl, asociat si indemnizatie crestere copil Melabella Melabella Buna ziua, Sunt in procesul de a infiinta un SRL impreuna cu sotul meu. Am luat legatura cu un avocat pt a pregati dosarul. Cateva nelamuriri: Eu am ... (vezi toată discuția)
Administratorul unei societati beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului? acraesde acraesde Buna seara, Eu sunt angajata la o societate cu contract de munca, dar in acelasi timp sunt si administrator si asociat unic la o alta societate. In martie am ... (vezi toată discuția)