avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 16 ani... ajutati-ma urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

16 ani... ajutati-ma urgent

Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ma mut cu el a 16 ani....suntem de 2 ani impreuna si nu am avut nici o relatie sexuala. ..daca la 16 ani voi ramane gravida are ce sa i se intample lui?
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 09:25, 25 Februarie 2016
Da de ce sa ramani gravida la 16 ani cand sunt atatea metode contraceptive? Asteapta sa te maturizezi si apoi gandeste-te la copii! Sunt alte prioritati la varsta ta nu copiii.
Daca iubitul tau este mai mare, adica este major, faptul ca are relatii sexuale cu o persoana minora, cu tine, il poate duce direct la puscarie.
Eu stiu ca degeaba iti voi spune ca nu e bine ce faci, tu crezi ca esti indragostita, si mai mult, probabil ca-ti imaginezi ca asta e marea dragostea a vietii tale. Tu esti doar ametita indragosteala, de emotiile pe care le simti, pt toate simturile ravasite, de un individ atat de iresponsabil incat sa se gandeasca la sex cu o minora.
De ce sa ramai insarcinata..?? La ce iti foloseste..?
Tu esti pregatita sa fii mama ? Crezi ca el ar vrea sa creasca copilul...? Are serviciu ? Stie o meserie ? Are locuinta ? De tine nici nu mai intreb, tu esti cel mult clasa a Xa. Din ce ati putea trai ? Cum sa te muti la el..?
Sa nu-mi raspunzi ca ..poate te vor intretine parintii , ca nu merge asa. Ori esti adult, matur, faci sex, sau copil si te intretii, esti pe picoarele tale , ori..vezi-ti de treaba, mergi la scoala, distreaza-te ca tinerii la varsta ta..si-ti asculti parintii pt.ca iti vor binele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, nah!... si tu acum... sigur ca il iubeste, ca si el o iubeste, ca dovada atata timp s-a tint omul in frau!
Acum, parerea mea e sa dovediti si dv. ca sunteti matura si sa va tineti in frau, macar tampenia aia (legal e o tampenie) cu mutatul la el... nu mai spun cu facutul de prunci. Nu de alta, dar nicio relatie sexuala aflata la inceput nu vrea prunci, rata divorturilor si a despartirilor e mare in primii doi ani de dupa primul copil... e succesul garantat al parintilor dv. sa faceti un copil acum.
Nu va spun ca, legal, il ia mama dv. si bla-bla...
Toti oamenii maturi, adulti, majori si vaccinati demult au o mare provocare in cresterea unui copil, multe cupluri se despart si, sincer, ma asteptam sa stiti la varsta dv. si maturitatea dv. ca e o tampenie sa faci copii la 16 ani! Nu de alta, dar orice adolescenta stie ca corpul unei femei nu mai e dupa ce-a fost inainte. Si nu ma refer la cele 2 sau 17 kg luate, nici pe departe, sunt altele crunte, urate, de la incontinente la fisuri si altele!

Pe de alta parte nu am suficiente detalii, anume ce v-a facut sa va ganditi la copil, cine s-a gandit primul, daca asta credeati ca va ajuta la plecatul de-acasa etc. Poate reveniti cu detalii. Ma intereseaza si detalii referitor la urgenta, caci nu pricep ce e asa urgent sa primiti ajutor acum, la 15 ani si 8 luni, referitor la faptul ca peste 4 luni vreti sa va mutati la un nene acasa. Poate imi clarificati urgenta nevoii de raspuns, undeva...

Legal, parintii dv. au dreptul sa solicite intoarcerea dv. de la orice persoana v-ati afla. Pana faceti 18 ani. Asadar, puteti pleca oriunde, insa v-ati cam pune ardei iute pe rana.
Nu mai spun ce-i pot face lui, de la plangeri la ordin de protectie...

E adevarat, e o lume de oameni mari care, din pacate, nu stiu a creste oameni mici. Din pacate, asta duce la situatii ca cea aratata de dv. mai sus, cu lipsa de comunicare si intelegere intre generatii.

Ati mers cu parintii la psiholog? La cel de la scoala, de exemplu? Ar trebui sa-i duceti. Ma rog, sa mergeti impreuna, ca asa functioneaza.

Daca mai aveti nevoie de clarificari, reveniti.
Eu cred ca defapt singurul motiv pentru care vrei sa ramai gravida e doar ca sa te poti muta cu respectivul , doar ca sa faci un copil este simplu , dar sa il si cresti nu este la fel de usor si nu ma refer neaparat moral , sau ca nu ai fi tu in stare sa te descurci , ma refer financiar , pentru ca un copil e o responsabilitate ce nu creste cu banii de alocatie , iti spun din proprie experienta . Ai mare grija ce alegi si ce decizii iei..stiu ca vrei sa te muti cu el dar oare o sa fie mai bine sa fii " dadaca " lui decat sa stai acasa cu parintii tai , tu trebuie sa te gandesti , nu stiu cat de legal este insa am mai auzit de la alte fete care au plecat la 16 ani ca parintii au sunat la politie , au mers sa vada in ce conditii sta respectiva si nu au putut sa faca nimic decat sa intrebe daca e acolo de buna voie ... nu stiu exact , iti zic doar din ce am auzit deci nu te baza pe asta , dar iti dau un sfat moral , ai grija ce decizie iei pentru ca nu e usor sa te maturizezi asa brusc , gandirea ta o sa fie alta peste ceva timp ..
Dacă nu ați întreținut raporturi sexuale politia nu are ce sa ii facă.

Nu e bine sa rămâneți gravida.
Aveți timp pentru asa ceva.

Nici sa va mutați împreună nu e bine.

Voi scoala nu o frecventati?

Alte discuții în legătură

Ajutor - posibil concubinaj; el major, ea minora croitoru roxana croitoru roxana am o relatie cu un baiat de 21 ani de 2 aniil iubesc si ma iubeste eu am 15 ani.Daca eu vreau sa ma mut de buna voie la el acasa si parintii nu sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Plecare minor de acasa aaadrian aaadrian Buna ziua! Am 35 de ani si prietena mea are 15 ani si 8 luni. Vrem sa ne mutam impreuna. Daca ea vine la mine acasa, si le spune parintilor unde este, adresa, ... (vezi toată discuția)
Eu minora, el major 40 de ani DanielaBeres DanielaBeres Buna am 17 ani peste 3 fac 18 am o relatie de 8 luni cu un barbat de 40 de ani parintii mei nu sunt deacord or facut scandal maicmea o yzs ca se omoara daca o ... (vezi toată discuția)