avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 16 ani... ajutati-ma urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

16 ani... ajutati-ma urgent

Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ma mut cu el a 16 ani....suntem de 2 ani impreuna si nu am avut nici o relatie sexuala. ..daca la 16 ani voi ramane gravida are ce sa i se intample lui?
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 09:25, 25 Februarie 2016
Eu am inteles ca domnisoara (inca domnisoara) intentioneaza sa-si inceapa viata sexuala si se gandeste (destul de matur) la cazul unui accident care s-ar solda cu o sarcina. E bine ca ia in considerare scenariul asta, majoritatea colegilor ei de generatie ignora total problema.
Nu este deloc indicat sa ramana insarcinata.

Ea crede ca o casatorie dureaza mereu o viata dar in realitate cei in asfel de cazuri divorteaza pe la 25 de ani.
Si sa ramana si cu un copil doar ca s-a gandit ea ca este bine ca ar ramane insarcinata chiar este contraindicat...

Parintii au dreptul de a cere in instanta ca minora sa fie luata la domiciliul lor dar este foarte complicat pe civil.

Ar fi bine ca parintii sa incerce sa caute un echilibru pentru rezolvarea situatiei.
E clar ca ea este foarte greu de stapanit dar prin discutii pot ajunge la un acord cu totii.
Cu tot respectul pentru tineretea ta, ai pornit pe un drum necunoscut. Ca ai fluturi in stomac, poate nu stii cata viata are un fluture. Crezi ca parintii iti vor raul ? Pentru ce te-au crescut pana la varsta aceasta? Ca sa le creezi neplaceri si suferinta ? Stii ce inseamna viata de familist, ce responsabilitati vei avea ? De ce te grabesti sa incepi o viata cu obligatii in loc
sa-ti traiesti tineretea ? Termina-ti studiile, creeaza-ti independenta financiara. Ai tot timpul in fata sa te mariti. Si eventual, sa treci si pe la Primarie... Esti un copil dar te grabesti sa devii un copil cu copil. Sau este doar un santaj pentru a te muta la prieten?
Nu te intreb daca si parintii lui sunt de acord( banuiesc, au discernamant si nu sunt de acord), unde veti locui. Te complaci in a fi intretinuta ? Are posibilitati materiale prietenul pentru a sustine financiar familia ?
Si daca dupa o perioada de timp relatia voastra se va raci ?
Nu scoala, nu pregatire profesionala, nu servici...tinerete irosita.Te vei refugia la parintii pe care acum ii ignori ? Asculta sfatul parintilor. Prieteniile trec, parintii nu.
Daca de la 13 ani si opt luni crezi ca te-ai indragostit , si faptul ca de doi ani nu ati avut relatii sexuale, nu inseamna ca trebuie sa te muti cu el. Iar daca el pretinde ca te iubeste si vrea sa stati impreuna.... eu cred ca ar trebui sa te intrebi doar atat.......DACA AI AVEA O FETITA AI VREA SA PLECE DE ACASA LA 16 ANI CU O PERSOANA MAI MARE DECAT EA FARA SA-SI TERMINE SCOALA SI FARA SA AIBA UN VIITOR ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - posibil concubinaj; el major, ea minora croitoru roxana croitoru roxana am o relatie cu un baiat de 21 ani de 2 aniil iubesc si ma iubeste eu am 15 ani.Daca eu vreau sa ma mut de buna voie la el acasa si parintii nu sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Plecare minor de acasa aaadrian aaadrian Buna ziua! Am 35 de ani si prietena mea are 15 ani si 8 luni. Vrem sa ne mutam impreuna. Daca ea vine la mine acasa, si le spune parintilor unde este, adresa, ... (vezi toată discuția)
Eu minora, el major 40 de ani DanielaBeres DanielaBeres Buna am 17 ani peste 3 fac 18 am o relatie de 8 luni cu un barbat de 40 de ani parintii mei nu sunt deacord or facut scandal maicmea o yzs ca se omoara daca o ... (vezi toată discuția)