avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... penal sau civil?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

penal sau civil?

Am mers la o unitate sanitara solicitand in scris ca doresc sa mi se spuna daca sunt apt conform unei legi emise de M.S. Unitatea medicala, in loc sa imi raspunda la intrebarea mea, si-a spus punctul de vedere, declarandu-ma inapt.

In situatia aceasta am doua posibilitati:
1) Sa dau in judecata institutia sanitara. (civil)
2) Sa depun plangere penala impotriva impotriva medicului pe care-l consider ca a abuzat in serviciu, nerespectand si netinand seama de prevederile legii M.S. (penal)

Care este varianta cea mai buna? Plangere penala fata de medic, sau sa dau in judecata institutia sanitara?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 07:32, 25 Februarie 2016
Sfatul meu este ca înainte de a acționa în vreun fel, să solicitați din nou un răspuns, de această dată un răspuns conform legii la care vă referiți.
Nu stiu cazul concret, dar daca au emis un act medical, mai puteti sesiza Comisia de malpraxis din cadrul directiei de sanatate publica din judetul dumneavoastra, si Colegiul medicilor. Comisia de malpraxis ar trebui sa va indrume ce masuri civile sa luati

Daca faceti plangere penala, va puteti constitui si parte civila fara sa platiti taxe judiciare pe daunele invocate. De regula asta-i avantajul...

Daca pur si simplu nu v-au raspuns la intrebare puteti sesiza Contenciosul administrativ cu o cerere

E bine sa consultati / angajati un avocat
eusaisapte a scris:

Nu stiu cazul concret, dar daca au emis un act medical, mai puteti sesiza Comisia de malpraxis din cadrul directiei de sanatate publica din judetul dumneavoastra, si Colegiul medicilor. Comisia de malpraxis ar trebui sa va indrume ce masuri civile sa luati

In comisia de malpraxis nu am incredere, am mai avut un caz candva, am sesizat comisia de malpraxis, am depus inscriduri si dovezi, iar comisia mi-a respins plangerea cu NUP.
La cativa ani de la incidentul anterior, am citit in presa locala ca comisia de malpraxis a dat la toate sesizarile solutii de NUP.
Deci se aplica proverbul, Corb la corb achii nu isi scot.!
Ganditi-va ca majoritatea medicilor au plecat din Romania in alte tari, au mai ramas cativa, iar comisia de malpraxis da astfel de NUP-uri pentru a nu pierde si medicii care au mai ramas. (Parerea mea).
Fara suparare dar nu sunteti consecvent. Aveti dreptul sa faceti contestatie la solutia Comisiei de malpraxis, si pleaca la forurile superioare. In plus puteti sa le faceti si lor dosar penal daca nu aveti ceva impotriva sa va faceti dreptate :)

Eu nu ma astept decat ca nu toti sunt nebuni sa se incrimineze penal pentru infractiunile altora. La un moment dat mai dai si peste cineva astfel inteligent. In ultima instanta exista si CEDO...
Nu am inteles care este problema daca din punct de vedere medical ati fost declarat inapt si sunteti inapt sub aspect medical.

Ce judecata sa deschideti?

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu sau discriminare _Alin_ _Alin_ 1) Daca un functionar public dintr-o institutie publica a statului[u] emite un act fara sa verifice sau fara sa argumenteze in baza carei legi [/u]nu da ... (vezi toată discuția)
Posibil malpraxis: mama a decedat înainte de a ieși din sala de operație în urma unei intervenții pentru ruptură de menisc. care ar fi pașii de urmat? Olivia25 Olivia25 Buna seara , Pt. a nu influenta in vreun fel raspunsurile primite, nu o sa dau numele spitalului si nici judetul in care se afla. Descriere problema O ... (vezi toată discuția)
Cadru mi pensionat medical-poate sa se prezinte la exemenul de admitere in avocatura? leusan leusan Am o cuoistinta care a lucrat la MI ca ofiter..Datorita unui accident la picior l-a declarat inapt militar si l-a pensionat pe caza de boala. Acesta este ... (vezi toată discuția)