avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie dupa 13 ani
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie dupa 13 ani

Buna ziua.Am primit zilele trecute un titlu executoriu + somatie pentru o amenda "neplatita" din anul 2003.Eu nu imi aduc aminte nici cand am luat amenda si nici daca am platit-o sau nu.Nu am chitanta si nici procesul verbal.In somatie am numarul procesului verbal si data.Cum pot vedea acel proces verbal din 2003?Exista vre-o arhiva care sa imi arate acest document? Astept idei/raspunsuri. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
nichi4u, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 25 Februarie 2016
Ati mai fost notificat, instiinta vreodata pt aceasta amenda in acest timp ?

Daca nu, este prescrisa. Amenzile de circulaţie se prescriu la împlinirea unui termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor datei la care ai primit amenda , adica, teoretic, daca ar fi amenda din data de XX /2003, ea s-a prescris pe 1 ianuarie 2006.
Nu,nu am mai fost notificata pana acum,cel putin postal nu am primit nimic,daca primeam o plateam,logic.M am gandit si la prescriere,dar daca s a prescris de ce imi trimite Primaria aceste hartii(somatie si titlu)???procesul verbal conform titlului executoriu este "emis"pe 16.07.2003 si imi apare un numar de dosar si un ROL.Partea "buna" este ca nu am nici dobanzi nici penalitati este trecuta doar suma amenzii care corespunde cu cuantumul sumei datorate
si daca se prescrie in 5 ani,din 2003,s ar prescrie in 2008?nu 2006
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
nichi4u, utilizator
Buna ziua,
Da, amenda se prescrie in 5 ani (daca pv e din 2003, este prescrisa). Amenda nu este purtatoare de dobanzi sau penalitati.
Daca se va porni executarea silita, faceti contestatie la executare si solicitati sa se constate ca s-a prescris.

Toate bune!
Multumesc,merg pe calea prescrierii

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Somatie gabydutescu gabydutescu Buna ziua!Ma numesc Dutescu Gabriel Constantin, am primit pe data de 07-01-2010 o recomandata prin posta in care se afla o somatie de plata si un titlu ... (vezi toată discuția)