avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in institutii publice vs. mentiuni in cazier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in institutii publice vs. mentiuni in cazier

Sunt interesat de interpretarea conditiei de angajare, respectiv: nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care i-ar face incompatibili cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.
In cazul meu s-a stabilit o pedeapsa de 1 an de inchisoare si s-a dispus amanarea aplicarii pe o perioada de supraveghere de 2 ani, printr-o hotarare defintiva pentru conducere sub influenta alcoolului.
Sunt curios daca sunt considerat compatibil sau nu inainte de reabilitare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 25 Februarie 2016
Pentru ce infractiune ati fost condamnat?
Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului
Din cate cunosc, latura subiectivă a infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului presupune vinovăția sub formă de intenție.

Ce functie doriti sa ocupati.
Nu prea e vorba nici de latura subiectiva nici de functia care urmeaza a fi ocupata, ci strict de interpretarea juridica a acestei conditii de angajare: "nu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care i-ar face incompatibili cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea."
Incerc sa aflu daca infractiune pe care eu am comis-o se considera infractiune contra umanitatii, statului ori autoritatii... sau nu!
"sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, ..."citat din textul mentionat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcție publică stefi1258 stefi1258 Am o întrebare dacă ai o condamnare cu suspendare poți să mai deți o funcție publică (vezi toată discuția)
Functionar public condamnat cu suspendare Sunt functionar public,si am fost condamnat cu suspendare conditionata la 6 luni si 2 ani de incercare,pentru alcool la volan.Cum imi influenteaza ,aceasta ... (vezi toată discuția)
Pot ocupa aces post daca am fos condamnat cu suspendare pentru refuz probe biologice mario85 mario85 Ce inseamna nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu ... (vezi toată discuția)