avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie pe propria raspundere si consimtamant ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie pe propria raspundere si consimtamant desfacere contract de munca

Am primit astazi de la firma la care lucrez 2 foii legate intre ele si as dorii sa inteleg cat de indreptatiti sunt ei sa imi ceara lucrul accesta.
"declar pe propria raspundere faptul ca in prezent nu inregistrez datorii, la institutii bancare, non-bancare sau alte institutii ale statului, ce se pot construi in posibilitati de impunere, de catre respectivivele institutii, a opririi pe salariu.
Consimt ca, in situatia in care cele declarate nu sunt reale sau in situatia aparitiei unor opriri salariale in perioada derularii contractului de munca, societatea angajatoare ..... sa-mi rezilieze contractul individual de munca".


A doua foaie este pur si simplu demisia "in avans" pe care ne-a cerut sa o semnam cu toate datele noastre fara data...




Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 26 Februarie 2016
Abuz si abuz.
Chiar daca ati da o ”demisie in alb” si in cazul in care angajatorul se va folosi de ea, aceasta poate fi contracarata prin mijloacele de proba prevazuta de lege.

Demisia este manifestarea de vointa unilaterala a salariatului prin care doreste incetarea raportului de munca din initiativa sa .. legea nu prevede ca angajatorul sa va forteze sa va dati demisia .. in caz contrar, salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia semnata impreuna cu angajare Barbuioanlaurentiu Barbuioanlaurentiu este posibil sa fii obligat sa semnezi demisia in momentul angajarii, dupa care firma la care lucrezi sa faca uz de ea, cand doreste? (vezi toată discuția)
Codul muncii, demisie in alb danalomnaru danalomnaru Este legal ca un angajator sa iti solicite sa semnezi demisia in alb in momentul in care semnezi si contractul de munca? (vezi toată discuția)
Demisie fanica2005 fanica2005 buna seara, in ce conditii angajatorul poate incheia un contract de subinchiriere a angajatilor-neavand acordul lor- cu o alta societate? cum poti contesta o ... (vezi toată discuția)