avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriasi, contract de inchiriere expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriasi, contract de inchiriere expirat

Buna ziua,

Am inchiriat cu contract la Finante un apartament pe care il detin, si care a expirat de cateva luni bune. Nu am prelungit contractul pentru ca doresc sa vand apartamentul si sa ma mut in alta localitate. Chiriasul m-a convis sa il las sa stea in continuare si sa plateasca doar utilitatile, fara chirie, pana vand, urmand sa pot merge sa arat apartamentul potentialilor cumparatori oricand. Insa apoi s-a schimbat, trebuie sa fie si el de fata, ceea ce nu-mi convine deoarece asta inseamna numai seara tarziu. Am pierdut potentiali clienti care nu puteau sa-l vada la ora dorita. Zilele astea o doamna de la imobiliare care mi-a adus clienti, mi-a spus ca va fi greu sa-l vand, deoarece orice nou proprietar se teme ca ar putea ramane cu chiriasii pe cap, iar cei care vor sa-l cumpere cu tot cu chiriasi pentru inchiriere sunt foarte putini. Intre timp am avut o discutie cu privire la faptul ca achita cu intarziere intretinerea (la cateva luni), iar chiriasul a facut o criza de nervi nejustificata spunandu-mi ca nu a ajuns sef echipa ca sa-i impuna cineva ceva si ca asa e el vrea sa faca doar cum vrea el. A mai avut si in alte ocazii iesiri din nimic, desi e foarte tanar, lucreaza in mediu stresant si am impresia ca are ceva probleme de atitudine ca sa nu spun mai mult. Oricum, mi-e foarte clar ca voi avea probleme cu el si vreau sa plece din apartament. Deci care ar fi cea mai rapida modalitate avand in vedere ca e tolerat si nu achita decat ceea ce consuma, adica utilitatile. Am garantia ramasa de la inceput, dar nu va acoperi cheltuielile pe care va trebui sa le platesc daca pleaca, chiar si asa, vreau sa ma scap rapid de pacoste, pentru ca vreau sa vand. Ce e de facut? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 14:01, 29 Februarie 2016
Cred ca cel mai indicat ar fi sa il notificati in scris asupra faptului ca doriti sa paraseasca locuinta.Recomand sa faceti asta prin avocat. Daca nu o va face veti putea formula linistit actiune in instanta. Consider ca nu ar trebui sa aveti probleme avand in vedere detaliile mentionate mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am inchiriat apartament pana in luna iunie 2024. ... camelian camelian Apartament inchiriat Am inchiriat apart pana in luna iunie 2024. Chiriasii platesc taxele la timp, dar limbajul lor fata de mine lasa mult de dorit. ... (vezi toată discuția)
Conform contractului, la nerespectarea unuia dintre articole chiriașul trebuie să părăsească spațiul. cum se procedează în astfel de situații? anaelena25 anaelena25 Ce acte de atentionare trebuie trimise chiriasului care nu a respectat contractul de inchiriere,mai exact nu a platit chiria? Conform contractului la ... (vezi toată discuția)
Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)