avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu

buna!ma intereseaza ce inseamna parasire de domiciliu,si daca eu,ca sot si tata pot fi incadrat in categoria asta,in cazul in care plec din casa,intr-o chirie,pe motivul neintelegerii cu sotia!Din cate am inteles ea poate intenta divort pe acest motiv-cu ce difera un divort simplu,fata de un divort pe motiv de parasire de domiciliu?Eu as divorta la notar,de comun acord!Multumesc.Specific ca avem impreuna un copil de 3 ani!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
caius mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 11:44, 29 Februarie 2016
Dacă divorțați la notar amiabil, nu mai contează nimic.
Este benefic să divorțați la notar înainte de a părăsi domiciliul conjugal, dacă este posibil și înțelegere reciprocă.
ca este benefic stiu,dar daca plec in chirie prima oara si sotia depune actele de divort pe motivul descris mai sus,ce se poate intampla?fata de un divort normal,pe cale amiabila!
Va costa mai mulți bani pe avocați(dacă vă angajați, sau își angajează numai ea) și va dura mai multe luni, sau chiar ani.
În rest, ea vă va acuza, dumneavoastră vă veți apăra și nu veți sta cu mâinile în sân, veți dovedi CU PROBE(dacă aveți martori sau/și înregistrări video), că ați plecat pe motiv că nu ați mai suportat psihic certurile și neînțelegerile.......
Dacă ea va dovedi culpa dumneavoastră îi veți plăti cheltuielile ei cu avocatul, dacă instanța va dovedi culpă comună se vor compensa și fiecare va rămâne cu cheltuielile lui.
Mai mult decât nervi, stres și bani cheltuiți, nu va fi altă diferență decât ce v-am spus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Parasirea domiciliului conjugal este super ok atata vreme cat veti dovedi ca in acest timp va achitati contributia ptr cresterea copilului. Altfel aceasta parasire aluneca repede in abandon familial, care e cauza penala.
Pe divort>civil, ea invoca ca ati plecat iar dvoastra ca nu ati mai suportat-o si, in loc sa o luati la bataie, ati preferat o retragere decenta. Bref, culpa comuna. Pe motive de divort va puteti angaja avocat, dar in ceea ce priveste stabilirea drepturilor copilului (locuinta, legaturi personale, pensie), solicitati instantei numirea unui curator. Cel putin pana cand divortati (dar f probabil su dupa) detineti autoritate parentala comuna, adica ambii parinti sunt considerati reprezentanti legali si egali ai minorului. Orice conflict de interese ale reprezentantilor legai, cu privire la minor, impune numirea unui curator care sa apere STRICT interesele minorului bazate pe situatia de fapt.
Buna ziua,
Conform art. 373 C.Civ., parasirea domiciliului conjugal nu este un motiv de sine statator pentru divort el putand fi unul din rezultantele temeiului legalizat de art. 373 alin. 1 lit. b C.Civ.
In aceste conditii, daca va intelegeti sa divortati amiabil mergeti la notar.
Daca doriti sa spalati TOATE RUFELE MURDARE in public atunci divortati in instanta.
Chiar si in fata instantei, daca pana la prima infatisare sau la acel moment, reusiti sa va intelegeti, atunci puteti solicita desfacerea casatoriei prin acord.
Daca aveti copii ar trebui sa va ganditi ca ei va vor judeca mai tarziu mai ales daca vor citi o sentinta in care vor vedea O GRAMADA DE RUFE MURDARE SPALATE IN PUBLIC.

Alte discuții în legătură

Adulter Cris25a Cris25a Cum va decurge divortul in conditiile in care sotul a inselat si sotia stie?? (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita copilului minor viodascalu79 viodascalu79 Sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor in data de 25.09.2014. Nici unul din noi a solicitat divortul dar de la acea data i-mi permite sa ma ... (vezi toată discuția)