avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului, motiv de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului, motiv de divort

buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest motiv?mentionez ca are pe altcineva de aprox doi ani si presupun ca se vede acolo cu persoana respectiva,care e din alt oras.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:06, 10 Mai 2016
Puteti invoca motivul de divort ca fiind o separatie in fapt de cel putin 2 ani.
Puteti invoca, ca motiv de divort art.935 NCPC Divortul pentru separarea in fapt indelungata(1)"Cand sotii sunt separati in fapt de cel putin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divortul,asumandu-si responsabilitatea pentru esecul casatoriei.In acest caz, instanta va verifica existenta si durata despartirii in fapt si va pronunta divortul din culpa exclusiva a reclamantului."
Nu cred ca e deloc o idee buna și nu numai pt ca nu cred ca sunteți despărțiți în fapt de minim.2 ani, ci pt ca dacă cereți divortul din acest motiv, culpa va va aparține, cf art 934 ncpc

Art. 934

Divorţul pentru separarea în fapt îndelungată

(1) Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului.

Dacă nu va înțelegeți cu soțul cat sa divortati prin acord, cereți divortul pt ca relațiile din dvs sunt grav vătămate și casnicia nu mai poate continua., art 373 (b) ncc.
Veți proba cu martori faptul ca a plecat de acasă pt ca are o relație extraconjugala.
E buna si parasirea de domiciliu, dar daca nu aratati ca motivul e o tanti, arata el ca motivul sunteti dv. Adica si parasirea asta e de mai multe tipuri de culpe, cum spunea colega mai sus, se poate sa fie culpa dv. chiar. Juridic.

Asa ca mai bine negociati un divort amiabil. Sau mergeti la un avocat sua, mai bine, ambele.
Se poate divorta și după 3 luni dacă sunt fără viata conjugala.

Alte discuții în legătură

Divort cu art.934 cpc ContSters143145 ContSters143145 In cazul divortului in care se invoca art. 934 CPC si este considerat \\"vinovat\\" reclamantul pentru ca paratul a parasit domiciliul de peste 2 ani, va plati ... (vezi toată discuția)
Divort lucik22 lucik22 Buna,sunt casatorita legal din 2006,dar de 2 ani suntem separati,sotul meu fiind plecat din tara.Vreau sa divortez,el cica este de acord,dar nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)