avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Calculul impozitului pe terenuri.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Calculul impozitului pe terenuri.

Buna ziua.
Deoarece nu ma pricep la modul de calcul al impozitului pe cladiri si pamant luam de bun ce plateam in fiecare an.
Anul acesta am avut o supriza in ceea ce priveste suma de plata si nu stiu daca este o greseala sau nu.
Am o suprafata de pamant arabil intravilan pe care nu am nici o cladire si pe care pana anul acesta plateam 4 ron ca impozit. Acum mi-au spus ca am de platit 200RON pe aceeasi suprafata.
Surprins am intrebat cum este posibil asa ceva. Mi-au spus ca daca pe un teren nu este nici o cladire se impoziteaza din start pana la 400m2 ca si cum ar fi cu cladire.
Este posibil asa ceva sau s-a strecurat vreo greseala?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vdingo11 , utilizator 16:55, 28 Februarie 2016
Codul Fiscal
art. 465 - Calculul impozitului/taxei pe teren
(1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileşte luând în calcul suprafaţa terenului, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi categoria de folosinţă a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local.

(2) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii, precum şi terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosinţă decât cea de terenuri cu construcţii în suprafaţă de până la 400 m2 , inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabileşte prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută în următorul tabel:
[ link extern ]
@freeelis

Va multumesc foarte mult pentru raspuns dar este greu de calculat daca nu am acces la informatii. De unde sa stiu eu care sunt. Nivelurile impozitului/taxei, pe ranguri de localităţi
Totusi am o intrebare:
(21) În cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri situate în intravilanul aceleiași unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, suprafața de 400 m² prevăzută la alin. (2) se calculează o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare.

Cum adica descrescatoare. Dau un exemplu concret ca sa inteleg mecanismul:
Daca o persoana are in cadrul aceleeasi localitati doua proprietatila a adrese diferite dar incadrate in aceleasi zone.
- proprietatea A de 500m2 din care 300m2 de constructii si proprietatea B de 600m2 din care 200 de constructii.
Cand i se calculeaza impozitul se pleaca de la 1100 m2 din care 500m2 constructii (se considera ambele terenuri ca o entitate si se impoziteaza) sau se calculeaza individual pentru propeietatea A si individual pentru B?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren intravilan cu construcţii L_Eva L_Eva Bună ziua, am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 ... (vezi toată discuția)
400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)
Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică? SergiuRD SergiuRD Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică, în contextul noului cod fiscal? ... (vezi toată discuția)