avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea cardului de firma in alte scopuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea cardului de firma in alte scopuri

Buna seara! Am lucrat la o firma de transport ca sofer de tir doua luni, 8zile cursa de proba si dupa aia o luna si 3 saptamani cursa comunitate in europa, intro luna jumate au plecat 3din5 soferide la firma pt ca sefu ii retinea sume importante de euro din decont sub diferite pretecste aberante, vazand acest lucru am banuit ca si eu voi pati la fel, am alimentat cu cardul firmei un alt tir din afara firmei provcand un prejudiciu de 1050.00euro, am venit acasa si am predat camionu la sefu si am facut decontu la acea data sefu nu stia de prejudiciu creat, la decont sefu mia retinut 515euro sub diferite motiva aberante, am semnat decontu. Cand se afla de prejudiciu creat ce pot pati legal?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lucian981 , utilizator 10:11, 21 Ianuarie 2018
Cand se afla de prejudiciu creat ce pot pati legal?

va poate face plangere pentru delapidare.

Art. 295

Delapidarea

(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Tentativa se pedepseşte.


Multumesc pt raspunsul d-vtra, eu am lucrat la o societate de transport... SRL, fapta se incadreaza la infractiunea de DELAPIDARE? sau la ce infractiuni ma incadrez?multumesc.
Buna dimineata! revin cu ce sa mai intamplat in cazul meu;
Ulterior am vrut sa-mi dau demisia de la firma, dau nu mia acceptat pe motiv, ca nu a calculat bine cand a facut decontul si cand ii returnez 130euro imi accepta demisia, la care eu nu am fost deacort si am plecat acasa si am trimis demisia prin e-mail. Zilele trecute ma suna sa vin la firma sa semnez lichidarea ca nu mai vrea nici un ban, mam aspeptat la faptul ca a aflat de prejudiciu creat si iam raspunsc ca nu pot, sunt plecat in cursa la alta firma, el mia raspuns "ca sunt istet si ca nu am cazut in plasa lui, dar imi face plangere penala si ca am sa ajunc in poscarie" dupa aia am inchis conversatia.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Ce pot pati legal? si cum sa procedez in situatia de fata?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Revin cu cazul meu;
Lam contactact pe patronu firmei pt ca sa ma inteleg cu el pe cale amiabila, in urma discutiilor a rezultat urmatoarele; prejudiciu creat e 800euro, acest bani sa achit pana 01.05.2016,eu nu am fost deacort cu termenul de plata considar ca e prea scurt, doresc sa achit pe un termen mai lung [3-4 luni], la care el nu vrea deloc asa si ceva termen, iam cerut ca daca ajungem la o intelegere prin notariat, la randul lui sa faca o declaratie ca daca respect intelegere nu mai are nicio alta pretentie si ca nu face plangere, el mia zis ca nu e deacort nici cu termenul meu de plata, nici nu vrea sa faca declaratie. Eu vreau sa achit prejudiciu dar termenul dat de el e prea scurt, ma tem ca dau prejuciciu si el tot imi face plangerea.
Cum pot sa procedez in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!.
Ce puteți păți v-am citat mai sus din art de lege. Nu mi se pare ca sunteți în postura de a negocia.

Alte discuții în legătură

Furt din gestiune andre23 andre23 buna ziua sunt angajata la o benzinarie si astazi mi s-a spus de catre sef ca sunt concediata si ca va depune plangere pentru furt deoarece unele produse nu ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt nefondata nita_liviu nita_liviu M-am angajat legal la un magazin cu bauturi alcoolice imbuteliate in luna februarie. Nu am preluat gestiunea cu inventar cu ar fi fost normal, mi-a spus sa ... (vezi toată discuția)
Denunt penal - urgent joint_teller joint_teller Buna ziua, Am si eu o problema. Am lucrat intr-un loc unde spre rusinea mea am facut niste mici fraude descoperite ulterior de conducere. Am fost sanctionat ... (vezi toată discuția)