avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creditare, garantie reala mobiliara, sechestru, ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creditare, garantie reala mobiliara, sechestru, insolventa

Bună Ziua,

As avea o problema un pic complicata si anume, firma pe care o avem este creditata de unul dintre asociati din 2009 cu o anumita suma, din care s-a cumparat un utilaj de productie. Intre timp am luat pe aceasta societate, un credit de suma mica, de la o institutie bancara si pe acest utilaj a fost instituit o garantie reala mobiliara. Activitatea societatii intre timp a scazut mult, nu am reusit sa ne platim ratele la timp si am ajuns la executare silita prin executor judecatoresc. Banca in acest moment, prin executor ne-a blocat toate conturile bancare, dar inca este in asteptare cu executarea bunului dat in garantie. In 2011 am avut o neintelegere cu ITM si am fost amendati cu 20.000 lei pentru munca fara forme legale, degeaba am mers si in judecata cu acest caz (persoanele amintite nu erau la lucru, ci am facut un interviu de angajare cu anumite probe de lucru pentru unele faze de productie), fiindca judecatoria nu ne-a dat dreptate si recursul a fost respins, aceasta amenda a intrat la finante publice, pentru recuperarea acestei sume si a altor datorii catre stat, au instituit proprire pe conturi, iar acum vrea sa puna sechestru pe tot sau sa intram in insolventa. Singurul bun pe care avem pe societate este acest utilaj, si pana la urma am doua intrebari. Unu, finantele poata sa puna sechestru pe un bun dat drept garantie reala mobiliara si asociatul care a creditat societatea are vreun drept? Doi, care este drumul cel mai bun, intrarea in insolventa sau incercarea esalonarii a datoriei pe 6 luni, cu riscul de a nu reusi face platile la timp? Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 13:27, 4 Martie 2016
"Drumul cel mai bun" nu va poate spune nimeni care este, tot dvs. va trebui sa analizati si sa va asumati, pana la urma, niste riscuri.
Totusi, inteleg ca aveti 2 executari cu conturi blocate : una de la banca, alta de la fisc si o datorie a celor doua in suma de X lei. Ce doriti sa esalonati pe 6 luni ? Toata datoria X ? Acum , puneti si dvs. in balanta : ce sanse are o esalonare a datoriei X pe 6 luni si ce sanse are alta pe 36 luni, cum va permite intrarea in insolventa.
Risc de neplata exista la ambele, sa stiti, diferenta e ca una din cai are sanse mai mari de reusita decat cealalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la stat luminela luminela Buna ziua, sunt administratorul unui IMM. Datorita crizei am ajuns in decurs de un an sa acumulez o datorie catre stat de aprox 9000 lei. Am primit ... (vezi toată discuția)
Executare silita justme8 justme8 am avut un credit de nevoi personale pe care nu am reusit sa l achit in intregime, adica am achitat suma luata de la banca fara dobanzile aferente ... (vezi toată discuția)
Validare poprire pneuros pneuros Am cerut validarea poprire asupra unei banci ca tert poprit , pentru faptul ca a raspuns dupa 2 luni la poprirea trimisa de executor . Ce trebuie sa cer in ... (vezi toată discuția)