avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decont carburant PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decont carburant PFA

Va rog sa ma ajutati pt clarificarea urmatoarei probleme:
-detin un PFA. La deplasarea in scopul unei prestari de servicii in cadrul obiectului de activitate al PFA-ului, pe baza unui ordin de deplasare vizat la destinatie, care este cota de carburant(ma deplasez cu autoturismul care are un contract de comodat de la proprietar PF la PFA) pe care o pot inregistra la cheltuieli?
Cantitatea de carburant rezultata din calculul: nr.km*cota la 100km o pot baga integral la cheltuieli sau doar 50%(am vazut diverse pareri)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:10, 4 Martie 2016
Eu v-am mai raspuns la aceasta intrebare. Va repet : Nu se pot deduce 100% doar pentru o deplasare. Aveti mai jos prevederile din Norme C.F. SECTIUNEA A 2-A (7) În sensul prevederilor art. 68 alin. (7) lit. k) din Codul fiscal, regulile de deducere, termenii şi expresiile prevăzute, condiţiile în care vehiculele rutiere motorizate, supuse limitării fiscale, se consideră a fi utilizate exclusiv în scopul desfăşurării activităţii au semnificaţiile prevăzute la pct. 68 din normele metodologice date în aplicarea art. 298 alin. (6) din Codul fiscal din titlul VII "Taxa pe valoarea adăugată".

Dacă vehiculele respective nu sunt utilizate exclusiv în scopul desfăşurării activităţii, se limitează la 50% dreptul de deducere a cheltuielilor efectuate conform art. 68 alin. (4) şi (5) din Codul fiscal legate de aceste vehicule, cu excepţia cheltuielilor privind amortizarea pentru care se aplică regulile privind amortizarea prevăzute la art. 28 titlul II din Codul fiscal, după caz. În cadrul cheltuielilor supuse limitării fiscale se cuprind cheltuielile direct atribuibile fiecărui vehicul, inclusiv cele reprezentând: impozitele locale, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, inspecţiile tehnice periodice, rovinieta etc.

În vederea acordării deductibilităţii integrale la calculul venitului net anual, justificarea utilizării vehiculelor se efectuează pe baza documentelor justificative şi prin întocmirea foii de parcurs care trebuie să cuprindă cel puţin următoarele informaţii: categoria de vehicul utilizat, scopul şi locul deplasării, kilometrii parcurşi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs. Sunt curios si eu daca are altcineva un raspuns la aceasta intrebare( cu argumente bazate pe acte normative).
Dar in cazul in care activitatea consta 100% in deplasari, as putea deconta tot carburantul. Activitatea consta in deplasari(2-3/luna), efectuez lucrarea, vizez delegatia, incasez contravaloarea facturii de prestari servicii si ma intorc acasa.
Deci, activitatea PFA este, in totalitate, in deplasare.
Este activitatea PFA in deplasare,cum spuneti,dar vehiculul respectiv nu este utilizat exclusiv in scopul desfasurarii activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa rodaf rodaf Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata cu prestari servicii medicale cu sediu social in localitatea X, iar serviciile le prestez in localitatea Y, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Derulator Derulator Buna dimineata, In cazul unei PFA, se pot inregistra in jurnalul de incasari si plati cheltuielile pentru RCA, CASCO, revizii programate si combustibil ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli la masina pe pfa contawest contawest Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Un PFA cab.de avocat detine pe cabinet un mijloc de transport. Deoarece nu foloseste ... (vezi toată discuția)