avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare investitii CMI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare investitii CMI

Bune seara!
Situatia este urmatoarea: in cazul cabinetelor medicale individuale intai se amenajeaza spatiul si apoi se obtin aprobarile necesare, inclusiv CIF se elibereaza la sfarsitul tuturor formalitatilor. Intrebarea mea este urmatoarea:cum pot deconta cheltuielile efectuate inainte de atribuirea codului fiscal? Este valabil un contract de comodat semnat intre pers. fizica (adica eu, proprietara apartamentului) si CMI in curs de constituire? Am gasit aici pe site un astfel de model. Este OK?
Prin contractul de comodat as putea deduce cheltuielile legate de spatiu, presupun, dar aparatura care a fost cumparata inainte de aparitia CIF?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irmapaladin , utilizator 20:46, 6 Noiembrie 2010
Contractul de comodat este suficient si va puteti deduce in baza lui cheltuielile cu spatiul, cit despre aparatura ea se amoritizeaza ca orice mijloc fix achix=zitionat de orice persoana fizica autorizata
Puteti deduce toate cheltuielile de constrituire , precum si cheltuielile legate de dotarea cu aparatura , mobilier , utilaje si alte obiecte necesare functionarii acelui spatiu in vederea desfasurarii activitatii pentru care va inregistrati.
In baza contractului de comodat puteti deduce cheltuielile de amenajare si intretinere a spatiului.
SUCCES!=D>
Trebuie sa fac 2 contracte de comodat? unul pers. fizica- cmi in curs de constituire (pana la aparitia CIF) si un altul pers.fizica-cmi constituit (dupa atribuirea CIF)? sau raman doar cu primul?
Pe care dintre ele le depun la Electrica, de exemplu, pentru trecerea contractului pe numele firmei?

Multumesc pentru lamuriri!

O zi buna!
Si eu am facut un contract de comodat (prin care imi cedez apartamentul,cmi-ului meu).Ca sa imi pot scadea intretinerea de ex,chitanta tb sa fie pe numele meu sau al cmi-ului?Cum ar fi corect dpdv al fiscului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri fiscale pt.pfa rodastrid rodastrid As dori sa stiu de ce deduceri fiscale pot beneficia in calitate de PFA.Am incheiat un contract de comodat prin care imi revine 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)
Pfa registre camelia70 camelia70 Sunt PFA, pe cosmetica, in sistem real, neplatitoare de TVA. - pentru spatiu, proprietate pers., am incheiat contract de comodat cu titlu gratuit. Spatiul ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)