avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Un cetatean moldovean poate intra in Romania fara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Un cetatean moldovean poate intra in Romania fara invitatie?

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca un cetatean al Republicii Moldova poate intra in Romania fara invitatie. Eu acum un an i-am facut invitatie pentru o luna prin notariat. Aceea persoana are viza de sogiorno in Italia, unde lucreaza. Acum m-am trezit cu aceea persoana in Romania, insa de data asta eu nu i-am facut invitatie. Ea mi-a sus ca are viza de sogiorno si ca desi este cetatean moldovean poate intra si iesi oricand din Romania. Este adevarat? Eu va intreb caci imi este frica sa nu fii facut vreo ilegalitate in numele meu si eu habar sa nu am. Cum as putea sa aflu si cui sa ma adresez sa vad daca este in regula sau nu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 08:41, 6 August 2009
Va puteti adresa Directiei Pasapoarte.
[ link extern ] /
Sau va puteti adresa Autoritatii pentru straini

Autoritatea pentru straini Bucuresti
Adresa: str. Luigi Cazavillan 11, sect. 1, Bucuresti
Telefoane: 021-311.17.06; Fax: 021-311.17.07
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean sirian sedere in romania RazvanNiculae RazvanNiculae Buna ziua. Am un prieten, cetatean Sirian, cu domiciliul in Arabia Saudita de foarte multi ani, care doreste sa vina in Romania cu familia (2 fete + sotia), ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de divort pentru un cetatean al republicii moldova ce a obtinut cetatenia româna AdrianMo AdrianMo Buna ziua, As dori sa stiu unde se poate transcrie în registrul starii civile românesti un certificat de divort al unui cetatean al Republicii Moldova ce ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru cetatean german in romania LauraLars LauraLars Buna ziua, prietenul meu, cetatean neamt, a avut permis de conducere pe teritoriul Germaniei din anul 1993 , dar in 2013 i-a fost ridicat din cauza ... (vezi toată discuția)