avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte teava gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte teava gaze

Buna ziua

De curând am facut o cerere pentru extinderea conductei de gaze pana la poarta mea. Mi sa calculat ca am de extins 93 m. Din care 82 pana in fata portii mele (vizavi) si vreo 11 mm latimea strazii. Acum astept propunerea comerciala sa vad cat ma costa. Acum sa zicem ca eu platesc tot de unde stiu eu ca imi mai recuperez banii pe teava. Precizez ca drumul a fost cedat primariei la cumpararea terenului de catre toti proprietarii. Exista vreo lege care spune ca dupa ce am tras eu de unul singur teava de gaze la "n" ani teava devine proprietatea primariei sau a furnizorului de gaze iar ceilalti proprietari se pot conecta fara sa-mi mai plateasca cota parte?
Cel mai recent răspuns: alex1980 , utilizator 12:10, 7 Martie 2016
Buna ziua,
Cand alt consumator doreste sa se racordeze la acea teava va trebui sa solicitati celor de la distrigaz sa o faca dupa ce va plateste o cota din suma platita de dumneavoastra.
Asta o stiu. Dar mai stiu si ca la un anumit timp primaria poate sa iti ia teava de gaze avand in vedere ca drumul este cedat primariei. Este vreo lege sau articol care specifica treaba asta? De unde stiu eu ca dupa 2-3 ani primaria nu vine si imi spune ca trebuie sa predau teava de gaze fara sa fiu despagubit si apoi vin ceilalti si se conecteaza fara sa despagubeasca. Sau am mai auzit cum altii s-au dus la furnizorul de gaze sa-i lase sa se branseze apoi proprietarul de drept al tevii de gaze a trebuit sa rezolve problema in instanta.

Trebuie sa fie o norma sau articol ceva care spune ce se intampla când cineva isi aduce singur gazele. Asta cu despăgubitul am auzito doar din vorbe.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
alex1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pentru despagubirea unei investiții conducta de ... anakarenina1 anakarenina1 Bună ziua, pentru despagubirea unei investiții conducta de gaze pe drum privat, cum pot actiona asupra unor locatari care s au bransat fara sa ma ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Racordare la gaze - probleme cofinantatorul tevii sickao3 sickao3 Buna ziua, Am facut si eu o cerere de racordare la gaze, dar am o problema cu cofinantatorul conductei la care vreau sa ma bransez. Imi cere despagubire mai ... (vezi toată discuția)