avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamul vecinului din curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamul vecinului din curtea mea

Buna ziua! In urma cu 2 ani am cumparat o casa cu o suprafata totala de 96 mp.
Casa vecinului se afla pe rezor,nu avem gard. Problema este ca acest vecin de etnie roma are un geam mare cu deschidere la mine in curte si pana in prezent nu m-am inteles cu el sa astupe geamul.Cand am cumparat casa el era plecat din țara dar a venit in urma cu 1 an si de atunci mi-a creat probleme. In urma cu 3 luni pe la ora 2 noaptea mi-a intrat in curte si vreoia sa-mi intre in casa ptr ca au avut neantelegeri cu alti romi de-a lor. Am chemat politia dar nu ia interesat de geamul care l-au darmat cand au intrat la noi...victimele erau tot romii turci ptr ca ei au fost "atacati" si jefuiti de altii tot ca ei. Cand le-am spus politistilor de geam au spus sa-l zidesc...dar cum?din cate stiu nu am voie...nu stiu ce sa fac ptr ca nu pot discuta decent cu ei si nici nu vreau sa ma cert. Legea spune ca nu trebuie sa aiba geam in curtea mea dar nu stiu unde sa umblu sa rezolv problema ptr nu vreau in instanța....Daca merg la primarie pot rezolva problema? Din cate stiu au actele la casa in regula.Daca legea i-mi spune ca nu pot face zid pe peretele casei lui atunci pot macar sa fac in dreptul geamului un gard de tabla dar sa nu ma lipesc de casa lui? I-mi trebuie aprobari ptr asta? Trebuie sa rezolv cumva problema ptr ca am 2 copii care s-au speriat atunci cand au intrat romii in curte si au ramas cu o teama. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:58, 7 Martie 2016
Buna ziua,
Singura posibilitate lergala este sa mergeti in instanta daca nu va intelegeti omeneste.
Mai e o problema, daca au un acord expres (dat in fata notarului) de la vechii proprietari va fi o problerma delicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ferestrele vecinilor dau spre curtea noastra si tot ei ne cer sa nu mai ascultam la geam mary40 mary40 Buna ziua.Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv .Intre casa mea si casa vecina este curtea mea cu o latime de 3 metrii.Vecinii au doua ferestre la baie si ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea vecinului Dic84 Dic84 Buna ziua, Am si eu o mica situatie in care va cer sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. 1)Am cumparat un imobil in ilfov care are geam normal, de dimensiuni ... (vezi toată discuția)