avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Tratament fiscal cheltuieli utilitati, asigurare, ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Tratament fiscal cheltuieli utilitati, asigurare, impozite locale, salarii angajati, etc..

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:O societate cu raspundere limitata, cu o investitie in conservare, care are un grad de neutilizare 90%, restul de 10% utilizabil-birou pentru sediul administrativ, intrucat societatea are si sediul social in incinta respectiva.Cheltuielile curente ale societatii, dupa intrarea in conservare, sunt:Cheltuieli cu energia electrica,cu deversarea apelor pluviale,cu telecomunicatiile,cu asigurarea proprietatii,cu salariile angajatilor(pentru intretinerea PROPRIETATII)
Intrebare:
1,Aceste cheltuieli sunt deductibile la calculul impozitului pe profit? Avand in vedere ca: pentru iluminat, pompare apa si incalzire(pe timp de iarna conservarea cladirii trebuie asigurata la 5-6 grade celsius), se foloseste energie electrica;deversarea apelor pluviale si salariile angajatilor+cheltuielile cu telefonele, de asemenea sunt pentru a asigura o buna intretinere a conservarii imobilului;
2,Cheltuiala cu asigurarea si impozitul proprietatii, este deductibila?
3,In ce priveste cheltuiala cu amortizarea, este nedeductibila 90%(cat este neutilizabila) sau 100%?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:36, 24 Martie 2016
Nu sunt deductibile pentru ca nu sunt aferente desfășurării activității economice. Si nu exista nici o premiza ca se va desfasura in viitor.

Cod fiscal

ART. 25 - Cheltuieli

(1) Pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate în scopul desfășurării activității economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare, precum și taxele de înscriere, cotizațiile și contribuțiile datorate către camerele de comerț și industrie, organizațiile patronale și organizațiile sindicale.




Amortizarea fiscala se calculeaza asa:

Cod fiscal:
ART. 28 - Amortizarea fiscală

(12) Amortizarea fiscală se calculează după cum urmează:

k) în cazul în care mijloacele fixe amortizabile sunt trecute în regim de conservare, în funcție de politica contabilă adoptată, valoarea fiscală rămasă neamortizată la momentul trecerii în conservare se recuperează pe durata normală de utilizare rămasă, începând cu luna următoare ieșirii din conservare a acestora, prin recalcularea cotei de amortizare fiscală;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloc fix bri77 bri77 Buna seara, va solicit parerea vis a vis de urmatoarea speta: societatea achizitioneaza un apartament in scopul desfasurarii activitatii. Din cauza 1(unu) ... (vezi toată discuția)
Societate cu activitate suspendata AMANDINA AMANDINA [b]Caz[/b]: o societate cu activitate suspendata pe 3 ani, suspendarea inregistrata la Registrul Comertului. [b]Intrebari[/b]: pe perioada suspendarii se ... (vezi toată discuția)
Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)