Buna ziua. Am o intrebare si sper ca cineva ma poate ajuta. Saptamana trecuta mi sa facut un test din causa unui multitool cu capete de surubelnita care il am avut cu mine in valiza, la aeroport sibiu. Politistu a sters cu doua foite peste mainile amele si peste papuci. Testu care la facut o iesit positiv la cannabis. Dupa ce nu o gasit nimic la mine, o mai facut niste intrebarii despre multitool, si ma lasat sa trec. Despre cannabis nu o mai intrebat nimic.
Am cetetania romana si Germana. Am trecut cu passaportul din Germania.
Acum imi ieste frica ca o sa apar undeva la politie, sau sa imi faca un dossar,
din causa testului positiv. Vreau sa fac permis de conducere in citva timp in Romania.
Am sa mai astept ceva pentru treaba asta?
Va multumesc pentru raspuns.
Pentru un posibil.consum de canabis nu îl reținea
Nu se retine persoana pentru consum.
Se face însă dosar penal.
Nu e clar însă dacă s-a făcut dosar penal.
Posibil sa nu se fi făcut dosar penal.
Este posibil sa se fi sesizat parchetul pentru a se face cercetări dacă a constatat ceea ce ziceți și sa se facă cercetări.
De identificat ați fost identificat.
Este posibil ca deja sa aveți telefonul ascultat pe numărul cunoscut de autoritățile romane.
Nu am avut nicio situație de acest fel pana în prezent.
E clar însă că Nu ați transportat substanțe interzise.
In general testarea cu foitele respective se face prin trecerea lor peste haine. Se utilizeaza si acest gen de transport de droguri, prin impregnarea hainelor cu anumite substante.
Procedura interna pentru acest gen de situatii presupune conducerea persoanei depistate pozitiv intr-o camera separata, si retinerea ei pentru control.
Din moment ce nu ati trecut prin asa ceva este posibil ca urma depistata sa fi fost o urmare a faptului ca ati intrat in contact fara sa vreti cu substanta respectiva.
Nu va faceti griji din moment ce nu ati fost retinut pentru control amanuntit.
Permis
Otilia44
Buna ziua!
un amic a fost prins conducând autoturismul sub influenta substanțelor interzise (canabis) si permisul i-a fost luat de catre politisti ... (vezi toată discuția)