avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consum de substante halucinogene! Cum se dovedeste?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consum de substante halucinogene! Cum se dovedeste?

Cum se poate pune in miscare o actiune de depistare a unei persoane care este consumatoare de substante halucinogene ?
Exista posibilitatea demararii unei actiuni legale pentru dovedirea consumului ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 20:48, 3 Mai 2010
Numai in baza unui test pozitiv la substante halucinogene, efectuat de un laborator autorizat, prin probe biologice (urina, sange).
O persoana nu poate fi obligata la anumite teste de specialitate pentru depistarea consumului de substante interzise.
Cea obisnuita este sesizarea politiei, expertizarea medicala, cercetarea ,apoi, tintocmirea dosarului de urmarire penala,si.....
In astfel de cazuri se urmareste reteaua,distribuitorii,etc.
tutu12 a scris:

Cum se poate pune in miscare o actiune de depistare a unei persoane care este consumatoare de substante halucinogene ?
Exista posibilitatea demararii unei actiuni legale pentru dovedirea consumului ?
Va multumesc !

Asa cu v-am mai spus, numai in baza unui test pozitiv la substante halucinogene, efectuat de un laborator autorizat, prin probe biologice (urina, sange).
Acest test trebuie sa fie omologat de IML, urmat de sesizarea DIICOT.
.. Da ! .. Fac referire la o persoana care este ..CADRU DIDACTIC !! .. pentru aceasta, care ar fii procedura de punere in miscare a unor cercetari , dat fiind faptul ca prin aceasta , comportamentul poate fii imprevizibil si cu urmari grave in randul elevilor !!
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
tutu12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! pe data de 17 iunie 2022 am fost oprita de catre ... AlinaN28 AlinaN28 Buna seara! Pe data de 17 iunie 2022 am fost oprita de catre un echipaj de politie si am efectuat un test pentru depistarea substantelor interzise ( renumitul ... (vezi toată discuția)
Testare drugtest, fals pozitiv, ce se poate face? GreatC GreatC Bună ziua, Vă scriu în legătură cu o situație foarte nasoală din punctul meu de vedere, ieri 22/01/2023 am fost oprit de un echipaj de la poliția ... (vezi toată discuția)
Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul ... Andrei995 Andrei995 Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul auto testat preliminar cu ajutorul unui mijloc tehnic” și pun accent pe preliminar, ... (vezi toată discuția)