avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Tata a achizitionat un teren intravilan la tara in anul 2000 de la o vecina cu o chitanta de mana,semnata de doi vecini in prezent decedati.In aceasta este stipulat faptul ca vanzarea s-a facut fara a cere consimtamantul copiilor(2),carora le revine cota de 3/4.Pretul platit a fost de 2 500 000 lei.Aplatit anual impozitul aferet,acum doreste sa faca act de vanzare cumparare.La momentul cumpararii vecina i-a dat un document incheiat la primarie in 1996 in care se arata ca ea a dobandit terenul in valoare de 500 000 lei de la sotia fratelui decedat (deci fara act de vanzare-cumparare)
Va rog daca ma puteti sfatui care sunt demersurile ce ar trebui facute pentru a putea deveni proprietar de drept.Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: florinamarcu27 , utilizator 18:11, 9 Martie 2016
Buna ziua,
Ar trebui sa ajungeti in instanta pentru o uzucapiune de 10 - 20 de ani.
Va sfatuiesc sa solicitati o consultatie la un avocat care, dupa studierea tuturor actelor, va poate ajuta.
Nu merge uzucapiunea scurta, poate cea lunga. E chitanta de mana, nu e just titlu.
NU STIU CE PRESUPUNE UZURPACIUNEA.PUTETI SA MA LAMURITI?VA ROG
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie achizitiva anyteodorescu anyteodorescu buna ziua, in urma cu 10 ani mama mea a cumparat un teren intravilan in provincie cu chitanta de mana, plateste impozitul pe numele ei, terenul este cultivat ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu chitanta de mana, inscris in cf, obtinere titlu de proprietate marik0 marik0 buna ziua, am niste nelamuriri referitoare la o speta care suna in felul urmator: un teren este format din 2 parti-una a fost cumparata cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)