avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salariu in contul excutorului
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salariu in contul excutorului

Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din poprire vor fi incasati in contul avocatului care a instituit executarea silita, desi poprirea este ceruta de o firma de recuperare. Totodata, acesta a cerut angajatorului meu sa ii fie pus la dispozitie contul bancar in care mi se livreaza banii, desi angajatorul mi-a oprit deja din salariu suma respectiva. E ok ca se intampla asa?
Cel mai recent răspuns: Georgia_cs , utilizator 15:27, 7 Mai 2018
Poprirea se instituie de catre un executor judecatoresc, nicidecum de avocat, cel dintai fiind oblicat sa puna la dispozitie tertului poprit (angajatorului) un cont pentru consemnarea sumei.
Solicitarea contului unde vi se vireaza diferenta de bani are ca scop evitarea dublarii popririi din salariu.
Buna ziua.

Banca a infiintat poprire pe toate veniturile mele, adica nu mai primesc nici macar un leu din salariul pentru care muncesc o luna intreaga. Care este valoarea maxima pe care o poate opri banca in cntul popririi?

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă poprirea se face direct la sursă(angajator), Banca nu are dreptul să vă mai poprească nici 1 ban din diferența de salariu.
Dar cardul va fi blocat până la plata integrală a creanței.
Mergeți la casieria băncii și solicitați în numerar diferența de bani, că prin card nu veți mai putea scoate nimic.
Dar cât are banca voie sa oprească? Mi-Au comunicat doar suma totala ce trebuie recuperata, nu au zis cât va fi suma poprita lunar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
100% are voie să poprească banca, cu excepția banilor care reprezintă salariu sau pensie.
În rest orice alt venit este poprit 100%.

Alte discuții în legătură

Proprire dubla. Adrian Danut Adrian Danut Buna ziua. Daca este o proprire pe salariu si societatea angajatoare vireaza 30% din salariul angajatului in contul executorului acesta mai poate propri contul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)
Poprirea reprezinta 1/3 din salariu? klein andreea klein andreea mi se pare ciudat.deoarece pentru o restanta de 20 euro pt.care nu am fost instiintata, desi am virat in contul respectiv o suma mult mai mare in urmatoarea ... (vezi toată discuția)