avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salariu in contul excutorului
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salariu in contul excutorului

Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din poprire vor fi incasati in contul avocatului care a instituit executarea silita, desi poprirea este ceruta de o firma de recuperare. Totodata, acesta a cerut angajatorului meu sa ii fie pus la dispozitie contul bancar in care mi se livreaza banii, desi angajatorul mi-a oprit deja din salariu suma respectiva. E ok ca se intampla asa?
Cel mai recent răspuns: Georgia_cs , utilizator 15:27, 7 Mai 2018
Bună seara. Pentru doua credite, amândouă cu poprire, care este valoarea maxima ce poate fi poprita? Dacă amândouă însumează 68%, din ce as mai trai ? Auzisem ca se poate pune poprire acumulată în valoare de maxim 50% din venituri. Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptate, legea stabilește că pentru 2 sau mai multe popriri, se poate reține maxim 50% din venitul lunar net, dacă venitul reprezintă SALARIU sau PENSIE.
`
Art. 729 din NCPC - Limitele urmăririi veniturilor băneşti:
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Buna dimineata. Luna trecuta, din 2630 lei net, bancile au poprit 1500 lei, deci mai mult de jumatate. Ce pot sa fac mai departe, cu cine sa vorbesc ca sa corectez acest lucru? Banca a fost deja informata de a doua poprire, executorul de asemenea, din noiembrie deja, dar nu se schimba nimic. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul legal să formulați Contestație la executare prin Instanța de judecată.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
Dapix, utilizator
Buna ziua,

Sunt divorțată, cu 2 copii minori în întreținere, și stau cu chirie. In aceste condiții, care este suma totala ce poate fi poprita lunar și care sunt actele justificative necesare?
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire dubla. Adrian Danut Adrian Danut Buna ziua. Daca este o proprire pe salariu si societatea angajatoare vireaza 30% din salariul angajatului in contul executorului acesta mai poate propri contul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)
Poprirea reprezinta 1/3 din salariu? klein andreea klein andreea mi se pare ciudat.deoarece pentru o restanta de 20 euro pt.care nu am fost instiintata, desi am virat in contul respectiv o suma mult mai mare in urmatoarea ... (vezi toată discuția)