avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Beneficii fiscale sponsor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Beneficii fiscale sponsor

Bun gasit!

Am o nelamurire: o firma care pune la dispozitie (gratuit) un spatiu din incinta proprie pt ca un ONG sa-si desfasoare activitatiile curente beneficiaza de anumite facilitati fiscale?

Multumesc aniticpat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:17, 9 Aprilie 2016
Trebuie sa incheiati un contract de sponsorizare cu ong-ul si apoi, daca firma e platitoare de impozit pe profit si va inregistra anul in curs profit, poate beneficia de facilitatea fiscala acordata sponsorizarii catre ong pe care va rog s-o cititi din codul fiscal actual la art. 25:
....
i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.
Este si o problema cu Legea Sponsorizarii care face refere numai la sponsorizarile in bani si in bunuri, nu si la cele in servicii, dincolo de problema aplicarii prevederii indicate din Codul Fiscal la o sponsorizare care nu e in bani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea sponsorizarii ARKzad ARKzad care este suma maximă cu care poate un sponsor persoană juridică să sponsorizeze un beneficiar?se poate face o sponsorizare cu o suma fixă lunară pentru ... (vezi toată discuția)
2% din impozitul pe profit Mantea Constantin Mantea Constantin Firmele pot sa doneze 2% din impozitul pe profit in 2015? (vezi toată discuția)
Societate comerciala aura19731991 aura19731991 buna ziua.cum poate ajuta o societate comerciala persoane cu handicap?ce pasi trebuie urmati? (vezi toată discuția)