avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare bunuri fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare bunuri fara succesiune

Buna ziua
In urma decesului mamei mele, am ramas ca mostenitori ai unui apartament si o masina - tatal meu, eu si fratele meu
Tatal meu poate instraina sau ceda partea sa din mostenire, sau doar cota sa parte din apartament, fara acordul meu si al fratelui meu?
Mentionez ca nu am initiat procedura de succesiune
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 19:45, 13 Martie 2016
In lipsa unui certificat de mostenitor emis in urma dezbaterii succesorale care sa-i ateste calitatea de mostenitor si cota parte ce-i revine din masa succesorala nu poate instraina ceva ce nu are inca in patrimoniu.
Daca din apartamentul in cauza detine o cota-parte in calitate de coproprietar si nu de mostenitor poate dispune de cota sa parte.
nu se poate instraina nimic decat dupa dezbaterea succesiunii. Mergeti la notariat si demarati dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Cum pot ceda o mostenire? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna seara, Luna viitoare va avea loc dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui meu decedat.Noi suntem mai multi frati.Intreabarea mea este urmatoarea: Ce ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)