avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare restanta cote intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare restanta cote intretinere

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca o asociatie de proprietari poate da datele mele unei firme de recuperare debite? Asociatia de proprietari trebuie sa fie inregistrata in registrul acela cu operatorii de date cu caracter personal?

Mutlumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:50, 16 Martie 2016
Asociatia de proprietari este obligata sa comunice relatii la solicitarea oficiala a executorului judecatoresc
Conform art. 1 din Decizia Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) nr 90/2006,
notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal nu este necesara in urmatoarele cazuri: [...] c) cand prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la proprietarii sau chiriasii unui imobil folosit in comun este efectuata de catre asociatiile de proprietari sau de locatari, in exercitarea drepturilor si obligatiilor stabilite prin lege, in scopul administrarii acelui imobil.

Asociatiile de proprietari,nu detin obligatia sa se inregistreze (sa notifice) la ANSPDCP ca operatori de date pentru a tine evidenta locatarilor=proprietari, chiriasi, alte persoane care locuiesc in imobil, in cartea de imobil sau altfel, dar sunt tinute sa respecte cu strictete prevederile legii 677/2001 modificata si completata.
Prin lege, fiecare proprietar, la achizitionarea unui imobil intr-un bloc de locuinte este obligat ca in termen de 15 zile sa depuna la asociatia de locatari documentul care sa ateste calitatea acestuia de proprietar= contractul de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor ,donatie,etc
Multumesc mult pentru raspuns.
In cazul am o datorie de 300 de lei la asociatia de proprietari, est ein regula ca firma de recuperari
sa ma sune si sa ma amentinte cu procese si executari in conditiile in care au trecut 5 zile de la scadenta sumei?
Stiu ca nu am ce sa-mi faca daca suma nu ets emai veche de 90 de zile, dar ma exaspereaza cu mail-uri si cu mesaje pe telfon. pot sa le cer sa inceteze? Am vreo baza legala prin care sa pot face acest lucru?

multumesc
Atentie sporita nu firma de recuperari este vinovata
Firm de recuperari desfasoara acte si actiuni strict in limita cererilor adresate de catre creditor=asociatia de proprietari
Legal asociatia de proprietari,conform disp art 50 din L nr 230/2007 poate demara procedura de recuperare sume cu titlu de restanta numai dupa decaderea termenului de 90 de zile
Pentru ca firma de recuperari sa poata desfasura demersuri catre debitor obligatoriu trebuie sa existe o hotarare definitiva a instantei de judecata care sa fi dispus obligarea la plata a debitorului
Daca dv afirmati ca a fost depasit termenul de plata numai cu 5 zile,este evident ca nu poate exista o hotarare definitiva a instantei in acest scurt timp
Concret ,dv ar trebui sa clarificati situatia direct cu presedintele de asociatie de proprietari,acesta va poate clarifica cum stau lucrurile cu debitul si vechimea acestuia
Exista varianta sa fi fost un debit mai mare,mai vechi de 90 de zile,din care dv sa fi achitat partial cote parti si sa fi ramas o fractie de 300 lei neachitata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divulgarea pe facebook a valorii sumei restante la întreținere a unui proprietar de către președintele asociației de proprietari MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Președintele Asociației de Proprietari a furnizat în cadrul unor comentari pe Facebook de pe pagina personală a unui proprietar-debitor valoarea sumei ... (vezi toată discuția)
Locatar dat in judecata de catre asociatia de locatari ruxandram ruxandram Buna ziua, Este posibila actionarea in instanta a unui locatar pentru o datorie la intretinere de 3000 ron, desi lunar (cel mult in ultimele 5-6 luni) acesta ... (vezi toată discuția)
Contradictie oug 97/2005 vs. legea 677/2001 vldstf vldstf Avem urmatorul act normativ : OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români Art. 38 (2) Cartea ... (vezi toată discuția)