avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitatea Asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitatea Asociatiei de proprietari

Suntem un bloc mic de 14 ap. acum suntem Asociatie de Locatari,nimeni nu este de acord cu noua obligatie de constituire in Asoc.de proprietari. Este o ingradire a libertatii. Unde trebuie sa ne adresam sa nu ne puna nimeni ,,capastrul in cap,,
Cel mai recent răspuns: okk , utilizator 08:29, 16 Martie 2016
O asociatie de proprietari are mai multe facilitati decat cea de locatari.
Legea precizeaza ca toate asociatiile de locatari trebuie sa fie trasformate in asociatii de proprietari.
Acum, dumneavostra decideti ...

okk a scris:


. Este o ingradire a libertatii.

Care dintre disp L nr 230/2007,HG nr 1588/2007 ati apreciat dv ca ingradesc libertatile cetatenesti ?
Daca nu doriti sa va transformati in asociatie de proprietari,continuati sa functionati ca si asociatie de locatari
Asociatia de proprietari se infiinteaza la cererea majoritatii proprietarilor dintr-un condominiu
Daca dv apreciati ca dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari va aduc atingere libertatilor,ramaneti la forma de organizare actuala

Buna ziua,va rog sa-mi dati cateva exemple de aceste ,,facilitati,, din cate stiu sunt numai sarcini in plus, dari de seama la primarie taxe in plus etc. Noi avem: centrale individuale deci contoare de gaz, apometre (si nu in casa pe sub chiuvete ci la vedere unu singur la intrarea in ap.) numai pentru un contract la apa si lumina? numai pentru asta sa ne ingradim singuri? Este un abuz. Nu vrem sa intram la ""stapan""

Poate pentru cei din blocurile cu 3-4 scari racordati la RADET, dar nici ei daca nu sunt de acord. Vom fi ca cei din Norvegia, ne place sau nu copii trec in plasament.
in sectorul1 nu s-au pututu inscrie in programul de reabilitare decat asociatiile de proprietari.
Iar reabilitarea s-a facut gratuit pentru locatari.
E o facilitate, nu?
Nu exista obligativitate in privinta constituirii asociatiei de proprietari.
L230/2007
Art. 2. - În condiţiile art.1, datorită stării de indiviziune forţată, proprietarii au obligaţia să ia măsuri cu privire la drepturile şi obligaţiile comune ce le revin tuturor asupra proprietăţii comune. În acest scop, proprietarii se pot asocia în asociaţii de proprietari cu personalitate juridică.

Daca toti proprietarii au contracte direct cu furnziorii gasiti o alta forma de organizare care sa nu va puna "capastrul in cap" si sa sa va permita plata utilitatilor pentru partile comune.

Alte discuții în legătură

Obligativitate constituire asociatie de proprietari Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in lege se prevede obligativitatea constituirii aociatiilor de proprietari sau putem ramane in continuare asociatie de ... (vezi toată discuția)
Programul de reabilitare termica Florenta30 Florenta30 Buna ziua, daca nu suntem constituiti in asociatie de proprietari, suntem asociatie de locatari, avem dreptul sa intram in programul de reabilitare termica al ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari vs. asociatie de proprietari don_clericuzio don_clericuzio Buna ziua, As dori sa aflu, si eu, daca pot chema in instanta un reprezentant al unei Asociatii de locatari si in ce conditii? Respectiva Asociatie de ... (vezi toată discuția)