avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare

Buna dimineata!Intrebare: care este termenul legal, in care trebuie sa prezint decizia de pensionare, pe care o primesc de la CJP la serviciul de resurse umane?Am inteles ca termenul de 5 zile se refera la incheierea raporturilor de munca de la depunerea deciziei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 15 Martie 2016
Legea nu prevede un astfel de termen.

Insa constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca raioch raioch am contract de munca incheiat pe durata ndeterminata. la 1 iulie anul acesta implinesc 65 ani. ce inseamna prevederea din codul muncii referitoare la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partiala, ... Cossttell Cossttell Buna ziua, dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partiala, datata 31.05.2021 am anuntat oficial angajatorul in data de 18.06.2021 solicitand decizia ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii felicia23 felicia23 Lucrez in cadrul resurselor umane si in luna octombrie in data de 25 am incetat un contract de munca cu art. 56 alin. 1 lit. c- Legea 53/2003, deoarece in data ... (vezi toată discuția)