avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Burse sociale in caz de corigenta sem.I
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Burse sociale in caz de corigenta sem.I

Vă rog să-mi spuneți referitor la revizuirea burselor sociale conf.Ordinului Ordinului 5576/2011 cu modificari
Art. 12. - (1) Bursele de ajutor social se acordă la începutul anului şcolar şi sunt revizuite semestrial, în funcţie de modificările intervenite în veniturile nete lunare ale familiei.
[{*}] (2) Pot păstra bursa elevii promovaţi şi cu nota 10 sau, după caz, calificativul Foarte bine la purtare. (alineat modificat prin art. I pct. 4 din Ordinul M.E.C.T.S. nr. 3470/2012, în vigoare de la 16 martie 2012)
Nu inteleg alin.2. Cine isi poate pastra bursa? Cei care au beneficiat de bursa si obtin venituri nete lunare mai mari de 50% din salariul minim pe economie dar sunt promovati si am media 10 la purtare? Sau cei care au veniturile nete stabilite conf.ordinului si nu au corigente la trunchiul comun?
Suntem liceu tehnologic în unitatea noastră nu se încheie medii semestriale. În cazul în care este corigent la o materie din trunchiul comun si a beneficiat de bursa sociala în semestrul I, mai poate beneficia de bursa socială in semestrul II?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 20 Martie 2016
1. Ordinul prevede ca: Pot păstra bursa elevii promovaţi şi cu nota 10 sau, după caz, calificativul Foarte bine la purtare.
Altfel spus, elevii care beneficiaza de bursa sociala o pot pastra bursa sociala daca:
- sunt promovati si au nota 10 la purtare sau sunt promovati si au "foarte bine" la purtare.

2. Bursele de ajutor social se acordă elevilor, la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali.
Bursele de ajutor social se acordă la începutul anului şcolar şi sunt revizuite semestrial, în funcţie de modificările intervenite în veniturile nete lunare ale familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Acordare burse școlare Maria Uceanu Maria Uceanu Bună ziua, Am o întrebare cu privire la un text de lege privind acordarea burselor. Cu excepția elevilor din clasele a-IX-a, în semestrul al-II-lea nu se ... (vezi toată discuția)
Acordare bursa scolara 2012-2013 maria001 maria001 Buna ziua, Copilul meu merge in toamna in cls a 6-a.A terminat cls. 5 cu media peste 9,dar nota la purtare este de 9,50.Ce sanse are sa primeasca bursa ... (vezi toată discuția)