avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare destinatie: din spatiu comercial in spatiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare destinatie: din spatiu comercial in spatiu prestari servicii


Buna ziua.
In anul 2001 parintii mei au achizitionat un apartament la parter de bloc ,au facut proiect cu o firma autorizata au obtinut toate avizele si aprobarile de la primarie,inclusiv certificatul de urbanism, pentru transformarea acestuia din apartament in spatiu comercial MAGAZIN ALIMENTAR(inclusiv acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari care la vremea respectiva nu se facea prin notariat,ci printr un tabel nominal cu vecinii de pe scara si la urma se aplica stampila AsociatieI de Proprietari)Mentionez 2 aspecte:1)apartamentul nu a fost intabulat in CF ca spatiu comercial(s a omis) si pe parcursul anilor a suferit mici modificari(s a zidit usa de la intrare pe casa scarii si s a largit golul de usa1/2 din deschiderea geamului la 1/1 din acesta(modificarile nefiind prinse in aprobarea de urbanism din 2002) Acum in spatiu comercial respectiv functioneaza o frizerie si primaria Vaslui imi cere schimbare de destinatie ,din spatiu comercial in spatiu prestari servicii pt obtinerea ISU si autorizatiei de functionare.Problema mea este urmatoarea:Primaria imi cere din nou acordul vecinilor dar in forma notariala(si sunt convins ca unul din cei 2 vecini va refuza),Este normal ca odata obtinut acordul vecinilor pt o activitate economica sa se ceara acordul pt fiecare activitate din codul CAEN.Ce solutii sunt pt obtinerea avizarii ISU si a obtinerii autorizatiei de functionare fara a cere acordul vecinilor in cazul in care maine poate functioneaza in locatia respectiva un spatiu de birouri sau reparatii calculatoare? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Acte pentru trecerea unui spatiu locativ in spatiu comercial? Horeth1980 Horeth1980 La primarie mi s-au cerut tot felul de acte pentru certificat de urbanism. Daca nu aduc modificari spatiului, imi mai trebuie acest certificat?Am citi undeva ... (vezi toată discuția)
autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)