avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Prelungire valabilitate permis de portarma
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Prelungire valabilitate permis de portarma

Valabilitatea permisului de portarma seria C expira dupa cinci ani. In vederea prelungirii valabilitatii acestuia si in conformitate cu dispozitiile art. 25 alin.(1),(2) si (3) din Legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor actualizata la zi, sunt obligat de catre Seviciul de arme si munitii de care apartin, sa efectuez un curs pe linie de arme si munitii, obligatie pe care o au dupa cum se specifica la art. 25 din legea mai sus mentionata , doar persoanele care solicita eliberarea unui permis de arma si nu prelungirea valabilitatii acestuia. In art. 25 alin.(3) se specifica urmatoarele:
- Valabilitatea permisului de arma se prelungeste de catre autoritatea competenta pentru o perioada de 5 ani,daca titularul indeplineste conditiile prevazute la art.14 alin. (1) lit.c) f) h) si i) si prezinta dovada efectuarii unei sedinte de tragere anual, intr-un poligon autorizat.
- La art 14 alin.(1) lit.c) f) h) si i), legea nu ma obliga sa efectuez nici un curs pe linie de arme si munitie.
Poate cineva sa-mi explice de ce in lege se specifica un lucru si autoritatile ma obliga la altceva. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Horatiu Preda , utilizator 16:40, 15 Mai 2018
Salut, sunt interesat cum ai facut pana la urma, pentru ca nici eu nu stiu. Putem lua legatura ? adresa mea de email : preda_horatiu@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine permisul de port arma daca am amenzi neplatite ? Bogdan88 Bogdan88 Pot obtine permisul de port arma ( arme neletale ) daca am amenzi contraventionale neplatite ? Am 800 lei de plata - 4 amenzi a 200 lei fiecare pentru ... (vezi toată discuția)
Ce prevede art. 15 din hg nr. 11 din ianuarie 2018 grigore.damianov grigore.damianov s-a raspuns unei cereri, ca nu se aproba eliberarea permisului de portarma, fiindca nu undeplineste conditiile de la art. 15 din HG 11/2018, care sunt acelea? (vezi toată discuția)