avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clarificare datorie de bani
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clarificare datorie de bani

Doresc un raspuns la urmatoarea problema.Am imprumutat cuiva o suma de bani pt. care am primit o chitanta de mana in care se arata ca vor fi returnati in 3 luni lucru care nu s-a intamplat.Respectivul mi-a mai dat niste bani in acest timp dar pt alte motive legate de alte afaceri facute impreuna. Datoria nu mi-a returnato .In cazul in care il voi actiona in justitie cum pot dovedi ca acei bani nu reprezinta banii de datorie si provin din alte afaceri ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:56, 3 Aprilie 2016
Avand in vedere ca dupa acordarea imprumutului-neachitat in termenul convenit ,imprumutatul mi-a mai dat niste bani in acest timp dar pt alte motive legate de alte afaceri facute impreuna.,era normal sa incheiati un inscris care sa prevada utilizarea banilor
Daca nu ati incheiat document pentru banii care-ati primit exista posibilitatea ca respectivul sa sustina ca suma a fost acordata pentru stingerea partiala/totala a imprumutului
Nu aveti martori pentru sumele primite de la cel imprumutat care sa confirme ca acestea aveau alta utilizare si nu au fost acordate pentru stingerea imprumutului ?
Ati postat in zona "Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti", ca atare se naste intrebarea fireasca: In ce calitate ati imprumutat banii (profesionist sau persoana fizica) si ce calitate are debitorul (profesionist sau persoana fizica)?.


Ati facut o hartie, un inscris in acest sens? Cat este suma?


viitorpensionar62 a scris:
In cazul in care il voi actiona in justitie cum pot dovedi ca acei bani nu reprezinta banii de datorie si provin din alte afaceri ?

De la caz la caz, in functie de situatia de fapt, in principiu puteti face dovada cu orice mijloc de proba, insa in concret v-ar trebui o dovada legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma imprumutata lucasS lucasS Va salut!am o problema legata de remiterea unei sume de bani unui fost \"prieten\".I-am dat suma de 4600 de euro in jurul datei de 28.03.2013 pentru a-si ... (vezi toată discuția)
Legat de impozitul pe profit; impozitul pe profit in cazul unor venituri obtinute din despagubiri iancu1 iancu1 Buna ziua Societatea comerciala la care sunt administrator detine un autoturism. Acest autoturism a fost implicat intr-un accident rutier anul trecut. Vinovat ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut persoana fizica-persoana juridica Catalin01 Catalin01 Buna ziua, Am fost obligat sa semnez un contract de imprumut de catre o persoana fizica cum ca mi-ar fi imprumut o suma de bani pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)