avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala politia locala

Bun seara,

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie:
Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis (spune Politia Locala). Mi-au fost blocate si rotile masinii.

Precizez faptul ca nu era niciun indicator de oprire/stationare nepermise, masina era jumatate pe trotuar cu 1 m pana la marginea opusa carosabilului.
Politistul local nu a vrut sa scrie la mentiuni ceea ce ii dictam eu, adica de acel metru de trotuar ramas, dar acest lucru il am ca dovada foto.

Voi face contestatie dar as dori sa stiu daca este suficient faptul ca agentii au mentionat doar Hotararea Consiliului Local la rubrica Fapta a fost prevazuta de art .....

Nu este mentionata alta lege conform careia am fost amendata.

Am cerut sa vad HCL dar mi-a spus ca o gasesc pe internet (nu este pe site-ul primariei Sinaia si nici in alta parte), mi-au spus ca eram obligata sa citesc pe internet hotararile consiliului local inainte de a vizita Sinaia.

Orice informatie privind atributiile legale ale politiei locale in ceea ce priveste speta mea m-ar ajuta foarte mult.

Multumesc anticipat.

Maria-Criss a scris:

mi-au spus ca eram obligata sa citesc pe internet hotararile consiliului local inainte de a vizita Sinaia.


NU exista o astfel de prevedere. Ar insemna ca toti conducatorii auto ar trebuie sa cunoasca toate HCL ale localitatilor prin care tranziteaza.
Trebuia sa existe un panou de avertizare cu simbolistica specifica blocarii rotilor si cu nr HCL.
Contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare. Recomdar este sa platiti amenda in termen de 2 zile lucratoare ptr a beneficia de bonusul de 1/2 din minimul amenzii.
Buna ziua,
Daca asa stau lucrurile, faceti o plangere impotriva procesului verbal de contraventie , pe care o epuneti la judecatoria in raza careia a avut loc contraventia.
Buna ziua,

Va multumesc, nici mie nu mi s-a parut logic sa stau pe internet ca sa citesc HCL Sinaia, sunt cateva zeci de astfel de hotarari. Imi pare foarte rau ca nu am inregistrat conversatia.

Amenda si deblocarea au fost achitate pe loc.

Aviz celor care merg in Sinaia, au fost foarte multe masini blocate ieri, au iesit la vanatoare de turisti. Am inteles ca este o practica curenta, din pacate nu am stiut, ocoleam Sinaia cu siguranta.
Buna ziua,

din pacate este un mod total neospitalier de a vizita orasul Sinaia, acelasi lucru mi s-a intamplat si mie ieri 03.04.2016; ne-am trezit cu rotile blocate pe o strada fara nici un fel de panou de avertizare ,,, stationare.. oprire interzisa...; trebuie sa fi foarte bine pus la punct cu Hot. locale.. absurd!!!! Rusine !!! este un mod abuziv de a strange bani la bugetul local, o mareeeeee dezamagire Sinaia din punctul asta de e=vederte!!!
Da, o mare dezamagire. Nici macar peisajul nu te mai incanta dupa o astfel de intamplare, un abuz.

Am uitat sa precizez ca la mentiuni am inceput sa-i dictez agentului (nu m-a lasat pe mine sa scriu), el nu vroia sa scrie ce-i dictez, spunea ca daca scrie de acel metru de trotuar lasat liber. citez "intra el la belele" - limbaj de comunitar.
Atunci am refuzat sa semnez, a venit colegul lui care bloca si debloca si a semnat ca martor (cred ca si asta e ilegal).
L-am rugat pe agent sa masoare portiunea de trotuar, nu avea la el o rigla :))). Recunosc ca a inceput sa imi placa cum se face de rusine. Sotul meu deja trecus la faza la care radea, incepuse sa masoara cate palme are trotuarul liber, un show ca la romani, din pacate si noi in el. Sotul a masurat cateva palme bune, comunitarul a scris de la el citire ca trotuarul liber are trei palme, daca va puteti imagina. Noua unitate de masura in Politia Comunitara. Daca sotul masura cu piciorul era OK, asta macar este unitate de masura.

Ieri am avut o zi inceputa foarte frumos si terminata prost, iar ca mine o gamada. Sanatosi sa fim :). Pana mai putem sa facem haz de necaz mai avem o sansa.

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)
Competente politie, dispozitie ridicare auto titiC titiC am si eu 2 intrebari: 1] cine are dreptul de a dispune ridicarea autoturismelor de pe carosabil,politia locala,comunitara sau cea rutiera? 2] agentul ... (vezi toată discuția)