avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala politia locala

Bun seara,

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie:
Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis (spune Politia Locala). Mi-au fost blocate si rotile masinii.

Precizez faptul ca nu era niciun indicator de oprire/stationare nepermise, masina era jumatate pe trotuar cu 1 m pana la marginea opusa carosabilului.
Politistul local nu a vrut sa scrie la mentiuni ceea ce ii dictam eu, adica de acel metru de trotuar ramas, dar acest lucru il am ca dovada foto.

Voi face contestatie dar as dori sa stiu daca este suficient faptul ca agentii au mentionat doar Hotararea Consiliului Local la rubrica Fapta a fost prevazuta de art .....

Nu este mentionata alta lege conform careia am fost amendata.

Am cerut sa vad HCL dar mi-a spus ca o gasesc pe internet (nu este pe site-ul primariei Sinaia si nici in alta parte), mi-au spus ca eram obligata sa citesc pe internet hotararile consiliului local inainte de a vizita Sinaia.

Orice informatie privind atributiile legale ale politiei locale in ceea ce priveste speta mea m-ar ajuta foarte mult.

Multumesc anticipat.

andrei2005 a scris:

Evident ca nu sunt amendati "bastinasii". De ce? Foarte simplu:
1. In orasele mici foarte multa lume se cunoaste
2. Se mizeaza pe faptul ca cineva in tranzit nu-si va pierde timpul sa depuna contestatie si sa sa prezinte la proces intr-o alta localitate pentru a cheltui mult mai multi bani (si timp) decat valoarea amenzii.
Este pur si simplu un abuz selectiv!
Macar daca s-ar utiliza banii din aceste amenzi pentru a se construi parcari. Dar nu e cazul, probabil ca intra in pusculita comuna...


Este convenabil sa iei bani din amenzi, nejustificate de cele mai multe ori, decat sa faci parcari la care castigi infinit mai putin. Sa nu uitam ca Sinaia este oras turistic, deci turistii iau amenzi, acestia nu se mai incurca apoi cu tribunale etc, mai ales ca se judeca in localitatea care a emis amenda. Timp si bani pierduti. Langa Castelul Peles sunt aproximativ 20 de locuri de parcare, cum vi se pare? Si asta e valabil in toata tara.

In tarile din Europa, ca tot s-a adus vorba, sunt parcari la tot pasul, atunci chiar esti in culpa daca parchezi neregulamentar. Iar politistii sunt extremde draguti cu turistii, ii indruma, zambesc , chiar te simti protejat si bine primit.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
Maria-Criss, utilizator
"In tarile din Europa ..." : daaaa, corect. Excelenta exprimarea ... =D>

si, NU, nu sunt deacord ca dupa ce am platit pt. o masina inclusiv impozit, RCA, rovinieta si altele sa ma uit la ea si sa folosesc transportul n comun ! Nu ma indoiesc ca parcarile sunt sub nr. masinilor; ma indoiesc ca cei care ar trebui sa se ocupe de amenajarea acestora isi fac cat de cat treaba ! si nu, nu sunt PREA MULTE masini; sunt exact atatea cate trebuie sa fie nici mai multe / nici mai putine. De pe urma lor statul incaseaza bani: tva, taxe, impozite, piese de schimb, manopera service, locuri de munca s.a.m.d Mai ganditi-va !
Perfect de acord.
Hai sa luam Bucurestiul de pilda.
Se spune (banuiesc ca asa o fi...) ca sunt cca 1 000 000 masini in Bucuresti (eu cred ca mai multe).
Impozitul auto este (pentru autoturisme) in jur de 40-50 lei/an - nu stiu exact, nu are importanta. Asta inseamna cca 40-50 milioane pe an, adica in jur de 10 000 000 EUR/an. Cu care Primaria Capitalei (ei ar trebui sa ia acesti bani, nu primariile de sector) ar putea sa mai faca cate o parcare. Cum a putut Siubiul sa faca atatea parcari (si bine semnalizate) in 2007 pentru a incuraja turismul? Si stiti cat costa acium parcarea in Sibiu? 1 leu / jumatate zi! Dar Sibiul castiga indirect mult mai multi bani datorita turismului (adica a banilor cheltuiti de turisti)

Oare cat costa constructia unei parcari, la pret real nu la aranjamente cu firmele prietenilor sau colegilor de partid? Si daca ar fi la pret de autostrada, la 25 milioane EUR/km, 10 000 mp (faceti inmultirile - 4 benzi a 2 m + 2 benzi refugiu a 1 m x 1000m). Asta inseamna ca in 2,5 ani s-ar putea construi 10 000 mp de parcari...
Dar nimeni nu face nimic. E mai simplu sa stranga bani din amenzi pe care nu le contesta nimeni, nu-i asa?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)