avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare dupa perioada de supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare dupa perioada de supraveghere

Mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de supraveghere de 2 ani şi nu s-a dispus revocarea sau anularea acesteia. Perioada de supraveghere se va incheia in data de 6 aprilie a.c., hotararea fiind pronuntata pe 19.03.2014. Intrebarea ar fi: reabilitarea se face cumva automat, in sensul ca in 7 aprilie daca voi solicita certificatul de cazier mi se va acorda pe loc si fara mentiuni? Sau va trebui formulata vreun gen de cerere catre instanta in care sa solicit stergerea mentiunilor respective, caz in care s-ar prelungi cu siguranta procedura.
Cel mai recent răspuns: Bogdan - Radu Ursu , Avocat 23:44, 4 Aprilie 2016
Conform art. 9 din legea 290/2004 privind cazierul judiciar amanarea aplicarii pedepsei se inscrie in cazierul judiciar un interval de timp de 2 ani de la data ramanerii definitive a hotararii. Astfel nu se pune problema reabilitarii, nefiind vorba de o condamnare. Aceasta notare va fi eliminata din evidenta cazierului daca au trecut 2 ani de la data pronuntarii hotararii definitive de amanare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare Vlad Comanescu Vlad Comanescu Buna ziua! In data de 20.06. 2017 a rămas definitiva sentința de 8 luni cu amânarea aplicării pedepsei și 2 ani de supraveghere . As dori sa stiu in cât ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei - mentionata in cazierul judiciar? augustin_petrica augustin_petrica Buna ziua, In urma unei hotarari penale definitive, instanta a stabilit in sarcina mea o pedeapsa de 6 luni inchisoare si a dispus amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicãrii pedepsei vs. mențiuni în cazierul judiciar boby_yoghi boby_yoghi In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an ... (vezi toată discuția)