avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fire de înaltă tensiune peste terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fire de înaltă tensiune peste terenul meu

Bună ziua, am un teren de 5000 mp în extravilanul unui sat, dar mult mai aproape de Timișoara decât de localitatea cu pricina. Este un teren peste care fire de înaltă tensiune. Terenul a fost dobândit cu titlu de proprietate și este teren arabil (din câte îmi amintesc l-am scos din circuitul agricol atunci când am dorit să îl vând), dar toată zona din jur are deja PUZ și PUG și de jur-împrejur sunt construite numai case. Este o zonă rezidențială în toată regula, unde doar eu am rămas cu terenul nevalorificat atunci când alții s-au îmbogățit pe seama terenurilor primite la fel ca mine. M-am adresat cu o scrisoare societății care are în proprietate stâlpul și firele, am solicitat chirie sau cumpărarea terenului, fără niciun rezultat. Nu știu dacă am șanse să câștig în instanță un proces. Practic după logica mea aș avea, nu este normal ca terenul meu să fie complet compromis de faptul că acele fire trec oblic peste el și practic nu se mai poate construi pe niciun colț al acestuia. În planul urbanistic am aflat că apare ca zonă verde, asta ce înseamnă, se va face cândva un parc acolo, cine mă va despăgubi atunci, sau ce se va întâmpla? Practic eu doar plătesc impozitul anual și nu pot valorifica terenul în niciun fel, nici să pun ceva acolo nu pot, că nici gard n-am voie să fac. În cartea funciară nu apare că terenul ar suporta vreo sarcină, foarte ciudat. Mulțumesc. :sorry:
Cel mai recent răspuns: Timea Laslavic , Traducator autorizat 21:45, 5 Aprilie 2016
aveti dreptul la contravaloarea servitutii sau puteti solicita sa vi se cumpere terenul (expropriere). Daca mergeti pe prima varianta, cereti contravaloarea dreptului de servitute pe ultimii trei ani si pentru viitor obligarea incheierii unui contract
Nu rezolvati nimic cu notificarea, in cel mai bun caz va vor raspunde ca terenul , avand instalatii de utilitate publica, este si ramane in proprietatea statului (nu intrebati de ce insista pe aceasta argumentare) sau ca sunteti obligat sa le dati servitute gratuita.
Este adevarat ca trebuie sa le dati servitute, dar nu inseamna ca aceasta trebuie sa fie gratuita
Multumesc pentru mesaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema stalp electricitate privat pe proprietate privata musatmihai1988 musatmihai1988 buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta . problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa ... (vezi toată discuția)
Terenuri traversate de cabluri de înaltă tensiune. pot cere chirie sau despăgubiri de la firma de electricitate? CarmenUng CarmenUng Buna ziua! Dețin 2 loturi de teren intravilan la centura orașului peste care trec pe diagonala cabluri de înaltă tensiune ! Îmi puteți spune va rog ce ... (vezi toată discuția)
Standarde terenuri pe care se poate construi rodmaxx rodmaxx Vreau sa cumpar un teren si sa construiesc o casa pe el. Are 'deschidere la drum' doar 9 m. Acum are cativa pruni, ceea ce ma face sa cred ca a fost o livada. ... (vezi toată discuția)