avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces intre asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces intre asigurari

buna ziua,

zilele trecute am ridicat o scrisoare recomandata care de fapt este o citatie in instanta in calitate de intimat intervenient fortat intr-un proces intre Asigurare Reasigurare Astra s.a. si Omniasig Vienna insurance Group s.a
dar ca sa intetelegeti mai bine va povestesc cum am ajuns aici , poate reusiti sa ma lamuriti ca eu nu am inteles ce rol am eu in acest proces.
locuiesc in Italia , si in martie 2011 am avut un accident cu masina personala care era inmatriculatà in Romania. celalalt conducator era italian si masina de Italia. a venit politia , s-a facut proces verbal din care a rezultat vinovatia mea 50 % si 50% a celuilalt conducator. i-am dat asigurarea Astra . la ceva timp uitandu-ma mai bine pe documente imi dau seama ca in aceea perioadà eram asigurat de 2 asigurari . asigurarea astra era valabila pana la sfàrsit de martie si rugasem parintii sa mearga sa imi plateasca asigurarea si sa mi-o trimita anticipat cu un amic care venea in Italia ca sa nu raman fara asigurare. brokerul care o facuse pe cea veche cu Astra de data asta mi-a facut asigurarea cu Omniasig ca era mai ieftina , deci a stiut ce a facut, ca eram asigurat de doua asigurari in acelasi timp. apoi s-a intamplat accidentul. intre timp Astra descopera acest lucru si cere la Omniasig jumatate din ce platise ca sa repare masina italianului. asa ca in iulie 2014 primesc o comunicare adresa cum ca Astra a dat in judecata pe Omniasig care nu a dat banii ceruti .mai tarziu m-au citat ca intervenient, dar nu m-am prezentat si nu am prezentat nici intampinare. a mai trecut timpul, eu nu am mai ridicat recomandatele care au venit, gàndind ca eu nu am nimic de a face pana zilele trecute cand primesc citatia de mai sus . procesul intre timp s-a mutat de la judecatoria sectorului 1 la tribunalul Bucuresti. acum obiectul procesului este pretentii apel, eu citat intimat intervenient fortat cu apelantele. la judecàtoria sectorului 1 s-a pronuntat sentinta cu care asigurarile nu au fost de acord si au facut ambele apel. acum pe portalul unde am vazut situatia la ultima infatisare au pus ca solutie procedura Italia . ce poate insemna? apoi aceasta citatie , unde sunt obligat sa depun o intampinare ,dar daca eu nu am primit niciun alt document cu privire la evolutia procesului , ce stiu eu sa cer in aceasta intampinare ? am sunat la tribunal, am fàcut o comunicare pe mail unde cer o copie a apelurilor dar mi-au raspuns ca mi-au fost trimise documentele. eu nu am semnat nimic de primire.
cine imi poate spune la ce sa ma astept, cum sa procedez, ce sa scriu in intampinare ? mi s-a spus sa-mi iau avocat, dar sper sa nu fie asa grav ca sa am nevoie de avocat.
va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastra care sper sa fie clare si linistitoare
Cel mai recent răspuns: nuvola , utilizator 16:41, 6 Aprilie 2016
Prin asigurarea RCA societatile de asigurare preiau toate riscurile dvs. privind pagubele produse tertelor persoane ca urmare a unui accident de circulatie. Fiind asigurat la 2 societati nu puteti fi despagubit de 2 ori. Litigiul privind plata despagubirii se rezolva de catre instanta intre cele 2 societati de asigurare. Dvs. nu sunteti afectat.
ing. Ioan Ciobanu
Aunci de ce ma cheama pe mine la tribunal in calitate de intimat intervenient fortat ? Intampinarea obbligatorie ce trebuie sa contina? Eu nu sunt in tara ca sa ma pot prezenta la proces. Exista riscul ca omniasig neplatind ceea ce cere astra, astra sa imi ceara mie ceva? Cum am spus, solutia la ultima sedinta a fost "procedura italia" . Ce poate inseamna?
Multumesc pentru raspuns domnule Ioan Ciobanu. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La apel am fost citat intervenient fortat iar acum la recurs sunt citat intimat joshuaa joshuaa Buna ziua In 2011 am avut un accident fara victime iar eu am fost vinovat. Am facut intelegere amiabila cu celalalt sofer i-am dat asigurarea mea rca(Astra). ... (vezi toată discuția)
Buna seara! care este rolul unei persoane intervenient intr-un ... leonardy44 leonardy44 buna seara! care este rolul unei personae -intermitent intr un dosar? multumesc! (vezi toată discuția)
Valabilitate Întâmpinare în cadrul unui proces alin_4u alin_4u Bună ziua, Doresc să ştiu dacă o întâmpinare depusă într-un proces în care am fost citat iniţial ca intervenient forţat are valabilitate la ... (vezi toată discuția)