avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... contract de vanzare cumparare adresa imobilului ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

contract de vanzare cumparare adresa imobilului incompleta

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi dati un sfat in urmatoarea speta: parintii mei au achizitionat un imobil in 1996,iar in contractul de vanzare cumparare la adresa imobilului este precizate strada, blocul si apartamentul fara a preciza scara si etajul. Blocul are doua scari A si B, cu apartamente numerotate la scara A de la 1 la 20 si la scara B de la 21 la 40. Imobilul in speta se afla la scara A, etaj 2/4.
Persoana care a vandut in 1996, cumparase de la stat in 1977, prin credit luat de la CEC, achitat integral, iar in acte (contract de vanzare cumparare si titlu de proprietate) era trecuta aceeasi adresa formata doar din strada, bloc si apartament, fara nici o referinta la scara sau etaj.
In titlul de proprietate intocmit in 1977 al fostilor proprietari, in istoricul imobilului exista o eroare si in loc de strada scrie "zona" + numele strazii, in loc de "strada" + numele strazii cum este trecut in cele doua contracte de vanzare
cumparare.
Parintii mei au gasit cumparatori pentru imobil, care doresc sa achite prin prima casa.
Am apelat la o firma autorizata pentru depunerea la urgenta a documentatiei catre Oficiul de Cadastru si obtinerea documentatiei cadastrale si intabularea imobilului.
Din cauza acestor neconcordante, pot face o presupunere rezonabila ca Oficiul de Cadastru va respinge lucrarea, sau va trece aceeasi adresa in documentatie, iar in acest caz probabil dosarul de credit va fi respins de catre departamentul juridic al bancii sau al Fondului de Garantare.
Eu doresc sa fac toate demersurile legale pentru a indrepta erorile trecute si astfel parintii mei sa poata sa vinda imobilul.
Deoarece indreptarea de eroare materiala probabil ar dura 3-4 luni, as dori sa incerc si alte cai legale daca exista, prin care sa pot rezolva problemele. Daca nu exista alte variante, voi depune actele pentru indreptarea de eroare materiala.
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Va multumesc pentru ajutor.

Cu stima,
Andrei Rosu
Cel mai recent răspuns: nkusor , utilizator 07:34, 6 Iulie 2022
Atat timp cat parintii dv detin notat dreptul de proprietate asupra imobilului,iar ocpi la depunerea documentelor nu a evidentiat aspectul mentionat de dv,se prezuma ca ocpi dupa analizarea documentelor a admis cererea de notare a dreptului parintilor dv asupra bunului imobil si pe cale de consecintas ocpi va elibera extrasul si informarea de carte funciara necesare la dosarul de achizitie bun imobil la fondul de garantare si banca si ulterior la notar
Buna ziua,
Pentru mai multa siguranta va sfatuiesc sa va adresati primariei, Serviciul cadastru, evidenţă construcţii pentru a va elibera o adeverinta din care sa reiasa ca intre adersa din contract si cea actuala este o identitate.
Buna ziua,

Au iesit cartea funciara si intabularea cu scara A si etajul 2, exact cum sunt in realitate. Va multumesc frumos pentru sfaturi. Sper ca la Fondul de Garantare sa nu mai intampin probleme.

Cu stima,
Andrei Rosu
Dar nu ne-ai spus cum ai procedat. Pana la urma nu ai mai facut nici un demers, au iesit pur si simplu, s-au ai fost si ai rezolvat la o institutie de stat s-au ceva ?
Si eu am aceeasi problema, si nu stiu cum sa o rezolv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie imobiliara cu cf gresit serdexro serdexro Buna ziua. Sunt in mijlocul unei tranzactii imobiliare. Vreau sa cumpar un apartament.Ieri am fost la notar impreuna cu vanzatorii. Notarul a scos CF. Am ... (vezi toată discuția)
Intabularea blocului pe alta adresa. ajutor va rog! gyagya gyagya Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema. Vreau sa cumpar apartamentul de la parintii mei, cu contract de vanzare cumparare, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)
Scara gresita in acte buna ziua .doresc sa achizitionez un apartament prin credit imobiliar ... Madalinastanescu14 Madalinastanescu14 buna ziua .doresc sa achizitionez un apartament prin credit imobiliar si de la banca mi-au cerut opinie notariala ,am primit-o dar ,nu sunt foarte ... (vezi toată discuția)